Бури и градушки се очакват в следващите дни

4
Ще се запази сравнително топло с преобладаващи дневни температури между 22 и 27 градуса
Ще се запази сравнително топло с преобладаващи дневни температури между 22 и 27 градуса Видео: NOVA

Ще се запази сравнително топло с преобладаващи дневни температури между 22 и 27 градуса

Във вторник облачността над голяма част от Централна и Източна България ще остане лека и незначителна. В западните райони обаче около обяд ще се оформят гръмотевични облаци. В часовете до вечерта ще има кратки, на моменти интензивни, локални валежи с потенциал за градушка. Ще се запази сравнително топло с преобладаващи дневни температури между 22 и 27 градуса, информира NOVA.

В сряда и четвъртък гръмотевичните процеси ще продължат, по-интензивно през първия от двата дни. Облачността ще се задържи променлива с локални валежи, тук-там временно интензивни, отново с риск от градушки. Явленията ще засегнат предимно Западна и Централна България, в източните райони смущенията ще са минимални. В температурно отношение в районите с валеж ще има усещане за по-хладно време, но аномалии не се очакват. Показанията на термометрите ще се движат между 20 и 25-26 градуса.

На 24 май метеорологичната обстановка ще е без промяна – с повече разкъсвания на облаците призори до обяд и с условия за следобедни локални валежи с гръмотевична активност. Почивните дни ще са преобладаващо слънчеви с временни следобедни увеличения на облачността. Дневните температури ще са между 22 и 27 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари