Бум на кражби от магазини и загуби за стотици хиляди левове

0
Организирани групи препродават откраднатите стоки, дори действат по поръчка
Организирани групи препродават откраднатите стоки, дори действат по поръчка Видео: NOVA

Организирани групи препродават откраднатите стоки, дори действат по поръчка

Търговци отчитат бум на кражбите.

Казват, че ръстът е със 70%. Загубите им можело да стигнат до 100 -200 хил. лева годишно.

Краде се всичко – дрехи, обувки, козметика. Има организирани групи, които след това препродават откраднатите стоки в социалните мрежи. Някои дори действат по поръчка”, обясни пред NOVA Валя Веселинова, член на Българска ритейл асоциация и собственик на магазин.

По думите ѝ една от веригите за спортни стоки е отчела само за миналата година загуби от кражби на стойност 220 000 лева.

Загубите на всички са за милиони, обясни Веселинова.

Търговците също имали групи в социалните мрежи, където си споделяли информация за хора, хванати да крадат.

Ходят по няколко човека. Обикновено са доста добре облечени, много често ходят с деца, с бебешки колички. Мъже, жени, млади, стари - всякакви”, заяви Веселинова.

Друг търговец, член на асоциацията, е хванал 200 кражби. „Това е само разкритите кражби. Всеки ден има кражби”, обясни Веселинова.

Подава се жалба в полицията, след което тя ги пуска. Не ги задържат, нищо не им правят”, допълни тя. Собствениците подавали жалби, но, по думите ѝ, нищо не се случвало.

Очакваме от органите на реда да предприемат този проблем по-сериозно”, заяви Веселинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Иван
    А не е ли проблем когато магазините крадат от служителите си.като работно време ниски заплати обидни увеличения за заплати и много други.график за служителите и друг за пред органите и много много други .
  • 10
    4
    Трите удара
    В англосаксонското право има такъв принцип. Първа кражба, втора, на третата кражба ако ще за дъвка да е, присъдата е колосална. Приема се, че си непоправим.
  • 4
    3
    Az
    Проблемът е българското правораздаване. По закон при първа кражба до две минимални заплати не се търси наказателна отговорност. Смятайте! После на полицията не й се занимава, пък и мотив няма, защото не ги съдят извършителите. Прокуратурата също, след като изтормози подаваните жалбата прекратява производството поради неизвестен извършител. Даже да е известен. И така. На никой управляващ не му пука.
  • 4
    2
    до 1
    НародЪТ наистина оскотя и се дебилизира. Това ще ни остане от 30 и кусур години "демокрация" благодарение на Сорос и хранениците му у нас.:(
  • 9
    1
    Народа оскотя
    Имам малко магазинче за сувенири. Магнитче за 1.50 откраднаха бе! Магнитче! Аз много добре видях, но за 1.50 дали си струва битката, полицейски протоколи, не дай Боже да имаше и телесни поражения.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари