Британският журналист: Пригожин е в ситуация да се разбунтува или да умре

0
Той каза, че руската армия губи войната и ще направи всичко необходимо, за да спаси Русия от тази военна катастрофа
Той каза, че руската армия губи войната и ще направи всичко необходимо, за да спаси Русия от тази военна катастрофа Снимка: БНТ / стоп-кадър

Той каза, че руската армия губи войната и ще направи всичко необходимо, за да спаси Русия от тази военна катастрофа

Британският журналист, писател и историк Оуен Матюс, отразявал като военен кореспондент събитията от горещи точки по света, коментира за БНТ ситуацията в Русия.

Г-н Матюс, Пригожин призова за бунт срещу армията. Путин казва, че това е нож в гърба. Какво се случва?

Пригожин е в ситуация, в която трябва да се разбунтува или да умре. Още от 18 май Пригожин и "Вагнер" вече не са на първа линия. Малко по-късно министърът на отбраната Сергей Шойгу нареди всички бойци на "Вагнер" да се запишат в руската армия. С други думи "Вагнер" приключи, официално е закрит. И вчера според Пригожин руската армия започнала да обстрелва позициите на "Вагнер". С други думи те ги убиват физически. Така че какъв избор има Пригожин, той или приема, че "Вагнер" го няма, и самият той е унищожен, или взема своите тежко въоръжени бойци и се бунтува срещу руската армия. И е важно да запомните, че той все още не е казал нищо лично за Путин. Той е критикувал начина, по който се води войната, корупцията в армията. Той каза, че руската армия губи войната и ще направи всичко необходимо, за да спаси Русия от тази военна катастрофа. Така че това е по същество преврат, но не е много ясно срещу кого е преврат. Преврат срещу армията, но очевидно не срещу Кремъл, според Пригожин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари