Бременна жена почина в болницата в Кърджали

0
33-годишната родилка е починала тази сутрин в 9:40 часа
33-годишната родилка е починала тази сутрин в 9:40 часа Снимка: БГНЕС / Архив

33-годишната родилка е починала тази сутрин в 9:40 часа

На 28.03.2024г. в 5:00 часа сутринта в акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски“ АД в Кърджали е транспортирана бременна жена на 33 години от екип на ЦСМП - Кърджали в изключително тежко септично състояние, затруднено дишане, ускорена сърдечна дейност и висока температура. Събран е спешен екип и е взето решение за абдоминално родоразрешение по витални индикации чрез секцио – установява се мъртъв плод.

Непосредствено след секциото жената е преведена в отделението по анестезиология и интензивно лечение, където продължават всички необходими реанимационни мероприятия. Въпреки проведеното интензивно лечение и непрестанно мониториране, пациентката почива в 9:40 часа. Това съобщиха от ръководството на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски“.

Извършва се вътрешна проверка в лечебното заведение. Предстои да бъде направена патологоанатомична аутопсия. Ръководството на МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“ АД е информирало РЗИ- Кърджали, Министерство на здравеопазването и Изпълнителна агенция „Медицински надзор“.

Ръководството на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски“ АД изказва съболезнования на семейството и близките за тежката загуба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари