Божидар Йотов оттегли кандидатурата си за депутат

0
Божидар Йотов оттегли кандидатурата си за депутат

Значителни промени са постъпили в русенската листа на коалиция "БСП лява България" след снощното заседание на областния съвет на БСП, съобщава "Русе нюз".

Местата си са запазили само водачът на листата проф. Христо Белоев, който по регламент се определя от пленума на партията и представителят на гражданската квота – двукратният олимпийски шампион Таню Киряков, за когото по същия регламент е запазено третото място. Лидерът на общинската организация в Русе и бивш кмет на града Божидар Йотов пък е оттеглил кандидатурата.

За всички останали позиции са се водили „люти битки“ между отделните лобита. В резултат на това бившият председател на БСП в Русе Иван Иванов е излязъл на втора позиция, четвърта позиция е останала за ексобластния управител Венцислав Калчев, следван от доскорошният депутат Добрин Данев. На шеста позиция е колежката му от 42-ия парламент Екатерина Заякова.

Подреждането обаче не е окончателно, тъй като според регламента на БСП комисията към ВПС има право на някои промени, не е изключено Заякова да се придвижи по-напред, тъй като „имала силни позиции на „Позитано“ 20.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари