Бойко Борисов: Част от министрите на ПП са аматьори

1
Който не си е свършил работата, ще бъде сменен, закани се лидерът на ГЕРБ
Който не си е свършил работата, ще бъде сменен, закани се лидерът на ГЕРБ Снимка: Бойко Борисов / Facebook

Който не си е свършил работата, ще бъде сменен, закани се лидерът на ГЕРБ

"Март месец ще има ротация и вицепремиерът ни ще стане премиер. И всеки министър, който не си е свършил работата, ще бъде сменен",

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред пълната зала на театър "Иван Димов" в Хасково, където откри кампанията за местния вот в региона.

"Проблемът сега е, че нищо не можем да обещаем", каза той и обясни защо: "За съжаление, реалната управленска власт е в министри, назначени от ПП - някои от тях са аматьори. За тези 9 месеца няма да им научите имената, камо ли какво са свършили", каза лидерът на ГЕРБ пред номинираните за кметове, общински съветници и партийния актив, предаде Dir.bg.

"Важно е да се справите добре, защото това дава повече сила, аргументи и увереност и на депутатите, да ви защитават по-добре в парламента", обърна се той към актива и към досегашните кметове на ГЕРБ, кандидати за нов мандат, като градоначалниците на Хасково, Свиленград, Ивайловград, Симеоновград, Харманли, Димитровград. Всички до един му благодариха за направените инвестиции като премиер и обясниха, че работят още по проекти от времето на ГЕРБ и стария програмен период, защото след кабинета "Борисов" няма нито един нов проект.

"Кметът трябва всеки ден да показва каква придобивка е направил за хората", напомни им Борисов и пресметна колко жилища са били санирани по програмата в региона от времето, когато управляваше ГЕРБ. "175 санирани блока имат тези кметове", обърна се той към градоначалниците на ГЕРБ в региона, заели местата си на сцената.

"Какво загубихме в тези три години, казвам го с мъка - санирането. Урбанизирахме средата, станаха по-красиви градовете, с нула пари от българите. По-социална политика не е имало. Понеже похарчиха парите, мили ми граждани, повече няма и да има. Защото тези три години да се чегърта ГЕРБ, парите заминаха", направи рекапитулацията Борисов.

"Докато аз водех държавата - нула нелегални мигранти. От запалените центрове в Харманли, докато накрая дойдоха премиерите на Великобритания, Унгария да се учат от България. Това повече няма да го има, разбиха го. Това са факти. И този спазъм на българското общество - с много, много външна намеса, с много, много пари срещу нас. Първо унищожиха БСП, СДС, беше на ред ГЕРБ", заяви Борисов.

Не подмина и Плана за възстановяване и устойчивост, изготвен още по времето на кабинета "Борисов".

"Колко правителства не го внасяха, само България не си взе парите, и сега последствията ще си ги изтърпим, и вие ще ги изтърпите. Тогава ми се подиграваха умнокрасивите, защото аз казвах - винаги е добре да има една зимнинка, една мазнинка за тежките времена", върна се назад Борисов и напомни, че тогава тази "зимнинка" на държавата е била в размер на едни 16 милиарда.

"Сега нямаме. И затова умно Асен Василев помоли и ние се съгласихме, да отложим бюджета за след изборите. Защо? Битката сега да вкараме териториалните планове, да вземем авансите и да ги похарчим за пенсии", констатира лидерът на ГЕРБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Ivo
    Вие от Герб,сте най лошите професионалисти,Пьрви сте и най добри,по кражби,льжи,измами,шантажи и убийства!Велики сте...
  • 4
    2
    Стоян
    Защото от Герб,са страхотни специалисти и сьсипаха дьржавата с простотия,и некомпетентност,подредили ги идиот до идиот,че и без дипломи,и бьлгарски не знаят!
  • 8
    1
    Барба Ганьос
    Слушайте го тоя човечец, той е професионалист, истински Професионален Простак!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари