БОЕЦ: Плащаме адвокатската защита на Борисов с нашите пари!

0
Виждаме една класическа схема – как мафията налива десетки, стотици милиони в своите фирми, които след това наливат тези пари в удобните за тях медии и адвокати
Виждаме една класическа схема – как мафията налива десетки, стотици милиони в своите фирми, които след това наливат тези пари в удобните за тях медии и адвокати

Все още в главите ни спомените от арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова са пресни

Спомняме си и как в първите минути пред дома на Борисов се появи адвокатът Менко Менков, който обяви Буда за мъченик и герой.

Всеки – и най-долните престъпници, и най-бруталните мафиоти, има право на защита в една правова държава. Въпросът обаче е кой и как плаща на защитниците на мутрите и мафията, пишат от гражданско движение БОЕЦ.

Представя ли си Борисов да се разхожда по кантори, да си вади портфейла, да брои пари на адвокати, да си пази разписката? А представяте ли си Горанов да сяда сам на лаптопа и да нарежда адвокатски хонорари от собствената си банкова сметка? БОЕЦ не си представяме това – това беше и причината да извършим една бърза справка.

Страната ни беше превърната в една голяма схема от мафията – от Борисов, Доган, Пеевски, Гешев, Цацаров, Горанов и т.н. Държавата години наред наливаше пари в обръчи от фирми, които след това от своя страна наливаха милиони на различни хора, които да ги обслужват. Например в медии, като БОЕЦ разкрихме това с документи.

Схемата как Борисов, Горанов и Арнаудова моментално се сдобиха с адвокат, който да ги брани, е на практика същата.

След проверка, открихме, че фирма “Карл Трейдинг” – един от най-големите усвоители на обществени поръчки у нас именно по времето на Борисов; фирма, която БОЕЦ засякохме и в проекта “Турски поток”; фирма, срещу която Европейската комисия започна проверка след сигнал на БОЕЦ за нередности в строежа на “Турски поток”, в дейността си използва услугите на адвокатска кантора. Адвокатската кантора, чиито услуги използва “Карл Трейдинг”, е „Менко Менков & Съдружници”.

Виждаме една класическа схема – как мафията налива десетки, стотици милиони в своите фирми, които след това наливат тези пари в удобните за тях медии и адвокати.

Абсолютно същата е схемата с Детелина Ханчева – жената до Гешев, и работата ѝ с ОЗК на Христо Ковачки. Ханчева работела в ОЗК като юрисконсулт с „възнаграждение“ от стотици хиляди левове годишно. БОЕЦ разкрихме, че всяка година през последните пет години, прокуратурата е сключвала договори с ОЗК за различни видове застраховки с плащания средно за около 100 000 лева. Изключение е само 2019 г. – годината на избора на Гешев. Гешев плаща с нашите пари на Ковачки, а Ковачки – пак с нашите пари, плаща на жената до Гешев.

С нашите пари гражданите плащаме и адвокатската защита на Борисов! С нашите пари и нашия труд, мафията плаща за своята защита. Това е ужасяващо! Не Борисов е жертвата, гражданите на България са жертвите – ние сме ограбените, нашата свобода е потъпкана, нашата държава е превърната в кочина от мутрите, които сега се защитават пак с нашите пари.

“Карл Трейдинг”, която работи с кантората на Менко Менков, е усвоила стотици милиони от обществени поръчки по времето на ГЕРБ. Сега фирмата плаща на кантората, която обслужва Бойко Борисов. “Карл Трейдинг” е замесена в “Турски поток”. В “Турски поток” е замесена също и ОЗК на Ковачки – като застраховател на тръбата. Гешев плаща на ОЗК, която пък плаща на жена му. “Турски поток”, Борисов, Гешев, Ковачки. Менковци и Детелинки – това е олицетворение на кочината, в която беше превърната нашата държава.

Където и да пипнем, тези черва се преплитат. Следите от мазните пръсти на Борисов, на Цацаров, на Гешев, на Пеевски са навсякъде.

Вчера БОЕЦ направихме нови разкрития за дейността на Детелина Ханчева. Показахме документи, в които има данни и доказателства, водещи до обосновани съмнения за извършена имотна измама от Детелина Филипова Ханчева. Подадохме и сигнал до МВР. Очакваме казусът да се разнищи, а не да бъде иззет от Специализираната прокуратура, която обикновено изисква сигналите ни от МВР и ги смачква. Няма основание за това – Детелина Ханчева е гражданско лице. Тя не е нито магистрат, нито депутат, нито друг ползвател на имунитет.

Призоваваме всички граждани, потърпевши от имотните измами на бившия нотариус, замесен заедно с Ханчева в този казус – Борис Янков, да се свържат с нас, за да разобличим тази схема. Целта ни е всеки да понесе отговорност за престъпленията си.

В понеделник пък публикувахме данни за това как Иван Гешев извърши престъпление срещу правосъдието като брутално излъга прокуратурата, за да осуети наказателно преследване срещу себе си и други лица по случая “ГешевКилърГейт”.

Утре предстои нова порция разкрития на БОЕЦ. Очаквайте, следете и разпространявайте! Ще ви чакаме и пред ВСС в деня, когато разберем, че ще бъде разглеждано по същество искането за отстраняване на Гешев!

Докато Гешев е на поста главен прокурор, всеки опит за справедливост, борба с корупцията и съдебна реформа, е обречен! Първата стъпка е неговото отстраняване!

Битката продължава!

Гешев трябва да бъде незабавно отстранен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари