БНБ: Бум на фалшиви столевки

0
БНБ: Бум на фалшиви столевки
БНБ: Бум на фалшиви столевки Видео: NOVA

Водният знак е най-разпространеният начини за разпознаване на ментетата

Бум на фалшивите столевки, отчитат от Българската народна банка. През първите три месеца на тази година са установени 50 неистински банкноти от 100 лева при едва седем за цялата минала година.

Граждани от Берковица разказват, че са предпазливи, когато пазаруват, за да не бъдат измамени с фалшиви пари. „Неистинските банкноти са малко по-дебели от другите. Когато ги пипнеш веднага се усеща. Веднъж се опитаха да ме измамят с банкнота от 20 лева, но когато пипнах хартията разпознах, че не истинска”, разказа жена от града.

Един от най-разпространените начини за разпознаване на фалшиви банкноти е водният знак, съобщава NOVA. Всяка истинска банкнота има релеф и хартията, от която е направена не е равна във всичките и части. Друг признак е холограмната лента, която под различен ъгъл мени цвета си и изображенията върху нея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Пенсионерите изтръпнаха...!
    Боже, за Великден пенсионерите с пенсия под 526 лв. получиха 100 лв. добавка - ами, ако столевката е фалшива!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари