Близки на загинали на пътя изпращат писма до нарушители

0
Започва националната кампания за пътна безопасност „Написах ти писмо“
Започва националната кампания за пътна безопасност „Написах ти писмо“ Видео: NOVA

Те ще пристигат заедно с електронните фишове за превишена скорост

Започва националната кампания за пътна безопасност „Написах ти писмо“. Нарушителите по пътищата вече ще получават лични писма от семейства на загинали, заедно с електронните фишове за превишена скорост, информира NOVA.

Сдружение "Ангели на пътя" са подготвили 12 прочувствени писма, написани от близки на загинали на пътя, за техните любими хора, които вече не са сред тях. От следващата седмица те ще станат част от електронните фишове и ще достигат до нарушители.

От ГДНП отчитат, че от началото на годината с 50 по-малко са водачите, седнали зад волана с алкохол в кръвта над 1,2 промила. А над 300 по-малко - след употреба на наркотици. От полицията поясняват, че се касае за случай на повторност, когато в период една година от извършено първо нарушение, такова се допуска отново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    @русенец
    Да, правилата за взимане на шоф.книжка са никакви. Сульо и пульо шофьор става вече. Няма психотест за Б категория, а днес разбирам че вече и 17-годишни ще взимат книжки... Теста за интелигентност трябва да стане задължителен в автошколите иначе все по-зле ще става. Повечето автошколи са бизнес, нека се направи проверка кои шофьори от кои школи предизвикват най-много ПТП-та, доста интересна статистика ще се получи.
  • 1
    2
    лилаф нарошител
    ше блъскаме и ше газим белите шото на пазят.ние сме платените гласоподавателе на ОПГ ГРОБ=ДПС и варбам ни дава пари.ше мрете гявури прости.само ОПГ ГРОБ=ДПС!
  • 9
    1
    русенец
    Аман от тъпотии! Стегнете си ченгетата по-добре! Стегнете си правосъдието. Дали някой, който се снима като кара с 200 километра в град ще му пука, че опечалени родители са му писали ? То не е ясно дали изобщо може да чете. Не вярвам! Стегнете правилата за вземане на книжка, само диплома за основно не е достатъчна, трябват и сериозни психо тестове, както и тестове за поне някаква минимална интелигентност и съобразителност!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари