Безплатни винетки за хора с увреждания с електрически автомобили

0
Хора с увреждания, които притежават електрически автомобили, също да могат да ползват безплатни винетки
Хора с увреждания, които притежават електрически автомобили, също да могат да ползват безплатни винетки Снимка: БГНЕС / Архив

Хора с увреждания, които притежават електрически автомобили, също да могат да ползват безплатни винетки

Това решиха депутатите с промени в Закона за пътищата, приети окончателно днес. Те са по предложение на "Възраждане".

Промяната се прави заради пропуск, тъй като към момента е предвидено изискване за получаване на безплатна винетка, което електрическите автомобили не изпълняват, а именно кубатурата на двигателя.

Това е така заради принципа на работа на електромобилите, които са с електрически двигател, посочват депутатите.

Поради тази причина от Агенцията за социално подпомагане не отпускат безплатна винетка за такива коли. Затова в закона се дописва, че право на безплатна винетка имат и електрическите автомобили с мощност на мотора до 117,64 kW или 160 к.с.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    варненец
    Реално и аз карам чисто нова електричка ( 220 км максимум пробег , ако не работи радиото , климатика , печката , нямаш много багаж и си на прав път, 50 000 хил. лева с ДДС го закръглям) ). За извънградско ме е страх да тръгна и до Шумен и винетка реално не ти трябва, защото си знаеш градските условия. Човек с увреждане с Тесла или някой по-модерен модел електрически автомобил ще е интересно. Да не е само от онези с "уврежданията" на , които им няма нищо и е чисто документално. Хитро са го измислили...Доста често пътувам и доста рядко виждам електрически автомобили извън града.
  • 5
    1
    Дгд
    Защо богатшите д плащат и винетка като може работещите бедни да го правят.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари