Бенямин Нетаняху: Израел води битка за съществуването си с "чудовищата" от "Хамас"

1
Или съществуване, свобода, сигурност и благоденствие, или заличаване, кръвопролитие, изнасилване и подчинение, добави премиерът
Или съществуване, свобода, сигурност и благоденствие, или заличаване, кръвопролитие, изнасилване и подчинение, добави премиерът Снимка: Benjamin Netanyahu / Facebook

Или съществуване, свобода, сигурност и благоденствие, или заличаване, кръвопролитие, изнасилване и подчинение, добави премиерът

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху заяви днес по време на едно от събитията по случай вчерашния израелски ден в памет на падналите във войните и на жертвите на тероризма, че войната в ивицата Газа е битка за съществуването на неговата държава, предаде ДПА.

"Въпросът в тази война е или ние – Израел, или те – чудовищата от "Хамас", каза Нетаняху на церемонията по възпоменание на Планината на Херцел (Хар Хазикарон), националния мемориално-гробищен парк на Израел.

"Или съществуване, свобода, сигурност и благоденствие, или заличаване, кръвопролитие, изнасилване и подчинение", добави премиерът. Седем месеца след безпрецедентната атака на радикалната палестинска групировка "Хамас" срещу израелска територия на 7 октомври миналата година и яростния военен отговор на Израел с настъпление в ивицата Газа Нетаняху се зарече, че Израел е "решен да спечели тази битка" и че врагът "ще продължи да плаща висока цена за своите злодеяния".

Израелският премиер добави, че победа над "Хамас" ще означава връщане у дома на всички израелски заложници, държани от ислямисткото движение. Една такава победа ще гарантира "нашето съществуване и нашето бъдеще", добави той.

Войната в Газа ще определи съдбите на израелците за десетилетия напред, каза на свой ред днес министърът на отбраната на Израел Йоав Галант, цитиран от ДПА и БТА.

"Това е война без варианти", заяви Галант в своята реч по случая деня на възпоменанието. "Това е война, която ще продължи, докато не си върнем заложниците, докато не сринем управлението на "Хамас" и арсенала му и не дадем на Държавата Израел отново благоденствие и съзидателност, за да се върнат усмивките на лицата на нейните граждани", заяви министърът на отбраната.

При изненадващата кръвопролитна атака на "Хамас" на 7 октомври бяха убити около 1200 израелци, повечето от които цивилни, а 250 души бяха отведени като заложници от ислямистите в ивицата Газа според данни на Израел. По информация на здравното министерство на "Хамас" загиналите палестинци при ответната израелска офанзива в Газа са вече около 35 000.

Галант каза, че една от главните задачи на израелската армия е да направи така, че онези близо 250 000 израелци, които се изселиха от райони до границите с Газа и с Ливан заради сраженията с "Хамас" и размяната на огън с ливанската шиитска групировка "Хизбула", да се завърнат по домовете си.

Според министерството на отбраната на Израел от 1860 година (когато първите израелски заселници на Земята на Израел излизат отвъд стените на Йерусалим и основават първите еврейски селища – бел. ред.) във въоръжени конфликти са били убити над 25 000 израелски войници, отбелязва ДПА. От 7 октомври насам смъртта си са намерили над 700 души от израелските сили за сигурност, сред които 620 военнослужещи, пояснява израелското военно министерство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    От Дряново
    Забравих да добавя, че аз съм най добрата свиркаджийка в Дряново и околностите!
  • -4
    5
    От Дряново
    Тоя чифундер мръсен използва същата риторика като колегата си Вгъзимир Путкин - от един дол дренки!
  • 5
    4
    монка,
    Ти определено си расист и антисемит! Хайде сега вкарай и другите си никове - Sara и Антон да ни обясняват за мръсните араби, дето били пустинни плъхове, защото репертоара ви го познаваме до болка!
  • -6
    3
    Moni Levi
    По мрьсни и долно племе от мюсюлмани,няма, мрьсни и дрипави, мизерни и прости диваци дрипави и орьфани,мьрзеливи и прости, първобитни и неграмотни,ще нападат, еврейски селища,концерти,така ли?Ще си го получат сериозно,дано да разрушат цяла Газа,и да ги избият,това заслужават,да видят какво е.....да ги изтрият от земята..
  • 5
    2
    чичомиткобрат
    Единствените животни тук са еврейските свини и техните американски безгръбнанчи покровители. Те са най-големите терористи и военни престъпници на планетата. Ако Англия, Франция, Германия, САЩ и Израел бъдат унищожени, ще има вечен мир на земята и утопия. Те не позволяват на Африка да се развие, там хората още пият замърсена вода и се разболяват и умират на по 40 години, защото запада иска да ги експлоатира и да богатее на техен гръб.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари