Бедността у нас има дълбоки корени!

0
Проблемът е, че имаме различни бедности – на пенсионерите, в ромските гета, младежката, казва бившия социален министър
Проблемът е, че имаме различни бедности – на пенсионерите, в ромските гета, младежката, казва бившия социален министър Снимка: БГНЕС

"Когато говорим за бедност у нас, говорим все едно става дума за болест и с една инжекция това ще се излекува. Когато обаче говорим за 35% от обществото, става въпрос за проблем със социалната структура на обществото."

Това каза в сутрешния блок на БТВ бившият социален министър Минчо Коралски по повод данните на "Евростат", от които става ясно, че около 2,5 млн. българи живеят в тежки материални лишения.

"Проблемът е, че имаме различни бедности – на пенсионерите, в ромските гета, младежката. Бедността у нас има много дълбоки корени, различни причини за възникването й, различни са и начините за нейното преодоляване. Радвам се, че правителството си е поставило за задача борбата с бедността, тъй като мястото, което заемаме в Европа, съвсем не е европейско", коментира Коралски.

"Първоначалните политически обещания, когато минаха на експертно ниво, придобиха по-други очертания. Разбра се, че ако не се актуализират всички пенсии, ще се създаде огромен проблем за системата", заяви още бившият социален министър.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари