Бащата на детето, блъснато от жандармерист: Той говореше несвързано, с насмешка

1
По чудо не прегазил човек, опитал да спре автомобила му
По чудо не прегазил човек, опитал да спре автомобила му Снимка: Кадър NOVA

Свидетели твърдят, че шофьорът се е движил бързо

Служител на Жандармерията блъсна 9-годишно дете на пешеходна пътека в село Лозен във вторник вечерта, след което бяга от мястото на инцидента. По-късно полицаи задържали шофьора. Детето е добре, има леки контузии и охлузвания по тялото.

Детето ми е било с колело. Колата е блъснала задната гума на велосипеда и самото то го е бутнало на земята. Няма контакт с автомобила. От очевидци разбрах, че служителят на Жандармерията се е движил доста бързо”, обясни бащата на пострадалото дете Любомир Топалов, предава Нова телевизия.

Топалов е говорил с шофьора, причинил инцидента, по телефона. „Призовах го да дойде, за да се видим. Обясних му, че има полиция и го издирват. По телефона го усетих, че е пиян и неадекватен. Говореше несвързано, даже с лека насмешка”, каза още мъжът.

Свидетели на инцидента разказаха, че след като е блъснал момчето, шофьорът е тръгнал с бърза скорост към София. По чудо не прегазил човек, опитал да спре автомобила му.

Кметът на Лозен Дойчин Анчев обясни, че инциденти на главния път има постоянно, а движението е интензивно. Писал е няколко писма за повдигане на пешеходните пътеки и за намаляване на транзитния трафик - засега обаче резултат няма.

Искам институциите да си свършат работата подобаващо. Благодарен съм на служителите на „Пътна полиция”, които взеха присърце случая и свършиха работата си адекватно. Трябва да даваме гласност на подобни случаи, за да не се потулват. Този човек да си понесе последствията”, апелира Топалов.

Пробата с дрегер на служителя е показала 0.5 промила, допълва медията. Тя обаче е взета три часа след инцидента. Предстои да му бъдат взети кръвни проби, които ще покажат с колко точно промила е бил той по време на инцидента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари