Балони с цветовете на знамето на ЕС полетяха в небето над Русе

0

Поводът е Деня на обединена Европа

Десетки балони с цветовете на знамето на Европейския съюз /синьо и жълто/ полетяха към небето по случай 9 май – Деня на обединена Европа.

Инициативата е по идея на областния управител на Русе Драгомир Драганов, а балоните бяха пуснати от служители на Областната администрация и Окръжния съвет в съседно Гюргево. На събитието, което се състоя на Дунав мост, присъстваха заместник областният управител Георги Георгиев и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева. Целта на инициативата беше да привлече вниманието на обществеността и да напомни на хората за европейските идеи и принципи за свобода, демокрация и равенство. Мястото на акцията също не беше избрано случайно. То символизира връзката между народите в Европа.

На тази дата отбелязваме и 22 години от създаването на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ с изпълнителен директор Лили Ганчева. За повече от две десетилетия тя работи непрестанно за трансграничното сътрудничество във всичките му аспекти в общия крайдунавски регион.

Припомняме, че през целия ден днес отново по настояване на областния управител Драгомир Драганов от Градския часовник на всеки кръгъл час звучи химнът на Европейския съюз – „Одата на радостта“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    15
    Дервишов мост
    Цветът на тези балончета са подходящи и за някой гей парад.Ама то,няма и разлика,де:ден на Европа,гей парад-едно и също.
  • 3
    14
    до 13
    Жълтото в знамето на ЕС не е 50%. Там само едни 12 звездички има и то не е такова пикняно жълто, както вече стана дума.
  • 3
    13
    Балканеца
    Цветовете са и на ЕС, също са пуснати от българи и румънци. Кофти е така, от заглавието на коментарите, 15-тина реда са все пак. Интерсни хора, и снимка на домат да им покажеш някои ще видят укронацсти, други путинофашисти...
  • -5
    12
    ...
    Опикания цвят на укронацисткият флаг. Само стара засъхнала пикня има такъв нюанс на жълто. Какво дъно сме, като нация ?!? Веем опикани свастики, докато Българският флаг избледнява безвъзвратно.
  • -12
    11
    до 9-тия боклук
    Мри и се омирисвай, делимормански капут...!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари