Български личности стоят върху фасадите на сгради в Силистра

1
Все повече образи на герои от историята на България са изрисувани върху различни фасади
Все повече образи на герои от историята на България са изрисувани върху различни фасади Видео: bTV

Нова тенденция в оформянето на градската среда в Силистра – все повече образи на герои от историята на България са изрисувани върху различни фасади.

Генерал Иван Колев беше първият. Още докато художниците го рисуват преди няколко месеца върху гърба на трафопост, силистренци веднага го забелязват и започват „градски легенди”, предаде bTV.

Местните признават, че харесват паната и биха се радвали, ако ги срещат по-често в града.

Поръчителят на паното Драгомир Димитров смята да развие инициативата си. Той обясни, че в рамките на проекта не са включени само български личности, променили историята на страната, но и световната.

От едната улична рисунка, художниците откликнаха на семейство, поискало образа на българските владетели и най-важни фигури от историята ни върху оградата на дома си.

И докато всички смятаха, че идеята ще приключи с първите ни ханове и царе - заредиха се и образите на Паисий, Левски, Ботев. Художниците признават, че интересът е голям. По думите им хората се вълнуват и радват на подобни инициативи.

За артистите работният процес зависи много от метрологични условия, преминаващи граждани, автомобили. Въпреки това подобни поръчки продължават да пристигат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари