Български композитор създава музика за трейлъри на сериала "Star Wars"

2
Тихомир Христозов използва в творбите си и фолклорни музикални инструменти
Тихомир Христозов използва в творбите си и фолклорни музикални инструменти Снимка: bTV

Тихомир Христозов използва в творбите си и фолклорни музикални инструменти

Музиката на пловдивския композитор Тихомир Христозов звучи в официален телевизионен трейлър на сериала "Star Wars". Вече над 40 холивудски филма са използвали неговите мелодии за своите официални трейлъри, реклами и промота, информира Bulgaria On Air.

"Това беше сериозно предизвикателство за мен. Написах музика за телевизионните трейлъри за 3 от сериалите на "Star Wars". Това бяха музики, които вече бях създал, изпратих ги на компания в САЩ. Избраха една от тях. След това започнаха и другите сериали", разказа за началото композиторът пред "България сутрин".

Той пише главно музика за трейлърите и музикалните кампании. Вече имам около 60-70 творби.

"За създаването на музика трябва да има познания по елементарната теория, след това идва усетът към самата сцена, към картините. Вдъхновението идва с вътрешната нагласа и как човек гледа на героите", добави Тихомир Христозов.

Той е внук на легендарния солист на ансамбъл "Филип Кутев" Груйчо Дочев. Не е случайно, че използва фолклорни инструменти при създаването на музика.

"Фолклорът винаги е бил част от мен. От 5-годишен свиря на гайда. Фолклорът дава по-разчупено мислене към музиката. Използвам доста инструменти - гайдата, тамбура, която излезе в част от рекламната кампания на "Заразно зло", уточни композиторът.

Тихомир Христозов вече има запитвания за пълен саундтрак за филм.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари