Българската петролна и газова асоциация: Не се очаква шоково покачване на цените

0
От там обаче уточниха, че като ефект от завишеното потребление, на места може да се стигне до временно изчерпване на наличните количества горива у нас
От там обаче уточниха, че като ефект от завишеното потребление, на места може да се стигне до временно изчерпване на наличните количества горива у нас Видео: NOVA

И днес се очакват опашки от автомобили на бензиностанции в страната

Струпването на коли започна вчера късния следобед след слухове в социалните мрежи за скок в цените и липса на горива.

Пред NOVA от Петролната и газова асоциация коментираха, че на този етап не се очаква шоково покачване на цените. А наличности на горива у нас имало достатъчно. От там обаче уточниха, че като ефект от завишеното потребление, на места може да се стигне до временно изчерпване на наличните количества.

„Няма липси на горива в страната, рафинерията работи, от „Лукойл”-България ни увериха, че всичко е под контрол, горива има и ще има. И в момента на пристанищен терминал „Росенец” разтоварват суровина”, заяви в предаването „Здравей, България” Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

По отношение на цените, той е категоричен, че на всички бензиностанции, които членуват в асоциацията, цените са доста под 3 лева. „Към момента няма никакви условия за шоково поскъпване”, заяви Бенчев.

Той е категоричен, че вчерашното поскъпване на техните обекти е било само с няколко стотинки, а причината е, че цените на дериватите и суровия петрол вървят на горе.

„Ще има вероятно повишение през няколко дни, през седмица, с няколко стотинки нагоре. Ситуацията е трудна за прогнозиране”, каза Бенчев.

Премиерът Кирил Петков предупреди снощи с публикация в профила си във Facebook, че „без никаква причина в момента се всява паника за горивата”. Той подчерта, че един танкер е разтоварил в сряда, а други два се чакат за разтоварване и пише още „гориво има и няма никакъв шанс да спре или да свърши”.

Петков допълни, че ще изиска проверка от страна на Комисията за защита на конкуренцията, за да се изясни откъде тръгва спекулацията с цените на горивата. Премиерът отговори и на слухове, че България ще изпраща войници в Украйна, като ги нарече „поредната хибридна лъжа”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Све
    Българската асоциация да си отвори очичките ако трябва да ги умие.
  • 1
    3
    Друг
    Бла Бла Бла Бла Бла Бла. Много ограничени хора има в тези институции! Говоря и самите те не си вярват ама продължават да говорят. Блаблаблаблаблабла.
  • 2
    2
    Народа
    Гошеее гошееее много си тъп гоше! Пък и си носим кръста като не си затваряме устите!
  • 4
    1
    Георги
    Вчера на една бензиностанция дизел беше 2.58 лв.Днес заредих на същата бензиностанция дизел 2.99 лв.Казвам днес сутринта,а до вечерта?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари