Българин спечели престижно състезание по риболов

3
За Миленко Стойчев риболовът е повече от хоби
За Миленко Стойчев риболовът е повече от хоби Видео: NOVA

За Миленко Стойчев риболовът е повече от хоби

Триумф за България в спортния риболов. Миленко Стойчев спечели престижно състезание в Италия по улов на лаврак с каяци и изкуствени примамки. В риболовните среди този турнир е сравняван с Уимбълдън.

Риболовът за Миленко е повече от обикновено хоби още като дете. Той споделя, че винаги е харесвал връзката с природата и е отбягвал електронните игри. Така хваща въдицата вместо джойстика, разказва NOVA.

В зряла възраст този избор му се отплаща. Край италианските брегове на Средиземно море, с пълна газ, Миленко атакува върха на едно от най-големите състезания в Европа - по спининг риболов.

Той разказва, че състезанието се провежда в два дни по седем часа и се лови само лаврак. Състезателите ловуват в две лагуни. Имат право да представят пет лаврака. Всеки половин сантиметър носи половин точка.

Месеци преди старта Миленко започнал да разучава района. Той споделя, че е разчитал основно на карти и сателитни изображения, тъй като никога не е посещавал мястото. Солидно подготвен, Миленко започва да бере плодовете на своя труд още през първия състезателен ден. „Използвах една силиконова примамка, която водех изключително бързо и по този начин успявах да провокирам риби да атакуват“, разказва той.

Завърша деня на 13-о място от 163-ма души. Заради емоциите заспал трудно. Зареден с оптимизъм, в разгара на втория състезателен ден уловил голяма риба. Но за негов лош късмет тя избягала.

Три минути преди края на състезанието успях да хвана рибата, с която станах шампион“, казва Миленко. Триумфът му шокирал италианците. „В първия час и половина не можах да си подредя мислите“, споделя рибарят след края на състезанието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари