Българи предизвикаха масов бой в Италия

1
От кадри в социалните медии става ясно, че българските граждани са се били с камъни, тояги и дървени дъски
От кадри в социалните медии става ясно, че българските граждани са се били с камъни, тояги и дървени дъски Снимка: Facebook

От кадри в социалните медии става ясно, че българските граждани са се били с камъни, тояги и дървени дъски

Масов бой между българи с тояги и камъни – на тази гледка са станали свидетели жителите на италианския град Мондрагоне на 2 май вечерта.

Местни издания определят случилото се като партизанска война, предава bTV.

„Това е „гето” зона в ръцете на ромската общност от български произход, разположена в рамките на така наречените дворци Чирио, която се превърна в истинско гето с очевидни последици за местните граждани, които сега живеят в климат на широко разпространена несигурност, с риск от епизоди, които вече са се случили в миналото”, пише изданието Caserta News.

От кадри в социалните медии става ясно, че българските граждани са се били с камъни, тояги и дървени дъски.

Кметът на града Франческо Лаваня е изпратил известие до префекта на град Казерта Джузепе Касталдо, в което иска спешно свикване на властите от провинцията, отговарящи за реда и сигурността. Той настоява за извънредни мерки, за да се има сигурност за жителите в района.

Мондрагоне e град на крайбрежието на Тиренско море в провинция Казерта в Южна Италия с население. В него се намира най-голямата българска общност на територията на провинция Казерта – над 500 души, които се трудят основно в земеделието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    5
    алоо...
    В другите сайтове заглавията са "български роми" и "роми от България", което си е истината. Останалото е провокация и заблуда.
  • 5
    4
    до 4
    Не си прав! Булгаристанчета са си! ТЕ СА преобладаващия етнос в нещото, което все още се нарича Република България.
  • 14
    3
    Любомир
    Какви Българи? Мангали прости.
  • 18
    2
    Борислав
    Заради такива, в чужбина човек го е срам да каже, че е от България. Като кажеш, че си Българин и си бял, а не патладжан, чужденците започват да те гледат странно и подозрително. Макар, че има и не-падладжани, които не са много различни от тия във видеото, ама това е друга тема. Но тия нито за България стават, нито за Европа, трябваше отдавна да се направи една програма за връщане в прародината им.
  • 33
    1
    acpce
    Пак ли на тия патладжани ще им викаме политкоректно "българи"? Ай ш ви таковам майката и медии малоумни....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари