Атанас Запрянов: За парада на 6 май догодина ще има F-16

1
Трябва да модернизираме, категоричен е служебният министър на отбраната
Трябва да модернизираме, категоричен е служебният министър на отбраната Снимка: БГНЕС

Трябва да модернизираме, категоричен е служебният министър на отбраната

"Ресурсното недоосигуряване на отбраната приключва", заяви на връх 6 май - Деня на храбростта и празник на Българската армия, служебният министър на отбраната Атанас Запрянов.

Равносметката на военния министър в празничния ден е за оптимизъм.

"Държавата отделя все повече ресурси за отбраната. Надявам се следващото правителство и редовен министър да продължи да надгражда и да има приемственост", заяви Запрянов пред bTV.

"България е член на НАТО, за да ползва защитата на колективната система. НАТО има абсолютно военно превъзходство, над която и да е страна. Ползваме защитата на колективната отбрана и сме част от нея. Тя е абсолютна гаранция за нашата териториална цялост и независимост, ако говорим за самостоятелна военна отбрана военните ни разходи трябва да бъдат много по-големи, подчерта министърът и направи уточнението: Но за да вземаме, трябва и да даваме. Трябва да модернизираме. Този процес е стартирал и върви успешно", каза още Запрянов.

"В края на първото тримесечие на следващата година очакваме първите изтребители F-16 и на следващия парад за Гергьовден се надявам да ги има", добави служебният военен министър и отбеляза, че ще има и подготвени пилоти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    Дед Цапцарапчик
    f-16 - модел 1974-та. Такива антики отдавна не стават за реален бой, защото са с остарял дизайн - огромен въздухозаборник разположен под фюзелажа - такова глупаво инженерно решение е довело всякакви дребни песъчинки, камъчета и боклуци да се засмукват от двигатела при излитане от пистата и водят до износването му. Другият недостатък заради който не се използват такива остарели схеми с долно разположен въздухозаборник е, че тялото става много издуто, отразяващата повърхност става много голяма и всички радари, дори най-старите засичат и ги прехващат още отдалеч подобни бракми... Единственото реално приложение на подобни антики е във военно-историческия музей.
  • 6
    1
    Въпрос
    Така ли? Да вярвам ли?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • манджурляк и бърдак
    Пенчо,къде е тази комисия,която се създаде преди кметските избори със зам.кмета Недев и кметските модератори за установяване...
  • До 4
    Тя жената искала да стане министър на образованието, та затова неспирните PR акции и годишнини и юбилеи и каквото ви дойде на...
  • додо
    Този кадърен ремонт или Даков или Павлов му е автор друг не може да е типично техен стил преди лъжеха и слагаха фрезован...
  • мм
    Няма здрава улица кмете ти не се ли движиш или летиш сляп ли си явно ти дават достатъчно да мълчиш ужас с какъв акъл те...
  • дд
    АПИ да ремонтира пътищата митницата да събира таксите ,е ако някой може да каже какво общо има митница с пътища?Танов свърши...