Асена Сербезова: Несъмнено трябва да имаме детска болница

0
В здравеопазването има много проблеми, които години наред не са решавани, посочи бъдещият министър на здравеопазването
В здравеопазването има много проблеми, които години наред не са решавани, посочи бъдещият министър на здравеопазването Видео: NOVA

В здравеопазването има много проблеми, които години наред не са решавани, посочи бъдещият министър на здравеопазването

Несъмнено трябва да имаме детска болница, българските деца заслужават това да се случи по възможно най-добрия начин. Говоря и като условия, и като специалисти. Не трябва да мислим за начинанието, само като за една сграда. Трябва да се помисли и как да се мотивират хората и да останат да работят в България”, заяви кандидат-министърът на здравеопазването Асена Сербезова в ефира на „На фокус” по NOVA

Тя сподели, че ще изслуша всички засегнати страни и ще прегледа всички документи, за да има пълен поглед над всичко направено досега.

"В здравеопазването има много проблеми, които години наред не са решавани. Може би затова столът е горещ. Има много мерки, простички и организационни, които биха могли да се направят, има и други такива, които изискват по-сериозен анализ. Но най-вече трябва да има воля", категорична бе тя.

Сербезова разказа, че от стола на директор на Изпълнителната агенция по лекарствата е виждала проблемите от друга страна.

Един министър има много интереси в здравеопазването. Той е отговорен за всички проблеми в неговия сектор. Министърът трябва да разполага с екип, който е мотивиран. Те да са обединени от общи ценности. Те носят не по-малка отговорност. Това е една от причините новата власт да иска всеки министър сам да избира екипа си”, обясни Сербезова.

Според нея България има нужда от стабилизиране не само в сектор „Здравеопазване”, но и във всички други. Страната имала нужда от краткосрочни и дългосрочни цели.

Това, което усетих сред другите предложени членове на кабинета, е, че има желание за промяна, има воля, мотивация. Всеки от нас е готов да отдели от личното си време и да го посвети на това по-добро бъдеще”, заяви още Сербезова.

Тя разказа, че когато е била назначена за шеф на Изпълнителната агенция по лекарствата, ѝ казали, че на практика следващия здравен министър ще избере нов директор. Сербезова обаче работи с шест министъра и е напуснала по свое желание.

Тя сподели, че нейният предшественик Стойчо Кацаров ѝ е пожелал успех и е споделил, че постът е тежък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари