Асен Василев: Сигурен съм, че акцията срещу Бойко Борисов ще има продължение

3
Искам оставката на Иван Гешев, защото прокуратурата излъга три пъти
Искам оставката на Иван Гешев, защото прокуратурата излъга три пъти Снимка: bTV

Вицепремиерът иска оставката на главния прокурор, защото прокуратурата излъгала три пъти

Сигурен съм, че акцията срещу бившият премиер Бойко Борисов и приближените му, че ще има продължение. Кога - зависи от Европейската и българската прокуратури. Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев в предаването 120 минути по bTV.

"Силно се надявам тази акция да има продължение. Да заявиш, че при тези факти няма данни за извършено престъпление, е да си затваряш очите. Аз вече поисках оставката на главния прокурор Иван Гешев, защото от прокуратурата излъгаха три пъти", каза Василев.

Според него член 139 от Наказателния кодекс дава възможност разпити на свидетели да се извършва по конферентна връзка.

"Обяснете ми как прокуратурата се оправдава, че те са извън страната и не може да ги разпита. Данни за извършено престъпление има достатъчно. Имаме доклад на Държавната финансова инспекция за нанесени 550 милиона щети на бюджета, а чуваме, че няма достатъчно материали за започване на разследване", категоричен е Василев. Той заяви, че трябва да продължи и разследването на фалита на КТБ, тъй като не можем да отпишем с лека ръка 4 милиарда.

Той бе категоричен, че ако акцията срещу бившият премиер Бойко Борисов остане без последствия, това няма да е причина за смяна на вътрешния министър Бойко Рашков.

"А и аз не съм толкова черноглед и смятам, че акцията ще продължи", заяви Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    grozno
    Много е грозно как му чистят имиджа на Боко, а нас пак ни правят на глупаци !
  • -2
    4
    до Русенец от Русе
    Кога си извадиш жалката кратуна от гъза, тогава може и да видиш Боко в затвора, до тогава приятно чакане, явно това ще осмисли жалкия ти живот
  • 2
    3
    До 2
    То ясно, ама: "(1) Обвиняемият ... (2) Обвиняемият ...(3) Обвиняемият ... (4) Обвиняемият ..." - всъщност кой е този "Обвиняемият"?
  • 1
    2
    Текста на чл. 115 от НПК
    По-дору е текста на чл. 115 от Наказателно - процесуален кодеuс -НПК : Чл. 115. (1) Обвиняемият дава обясненията си устно и непосредствено пред съответния орган. (2) Обвиняемият не може да бъде разпитван по делегация или чрез видеоконференция, освен в случаите, когато се намира извън пределите на страната и това няма да попречи за разкриване на обективната истина. (3) Обвиняемият може да дава обяснения във всеки момент на разследването и на съдебното следствие. (4) Обвиняемият има право да откаже да дава обяснения. Та толкова за обясненията и оправданията на Прокуратурата. ОСТАВКА ГЕШЕВ
  • 6
    1
    Русенец от Русе
    Браво, дано да е прав. Искам всеки петък да виждам страха в очите на ББ - най-вече от това което го очаква - така както беше при предното му излизане от ареста. Едва тогава ще повярвам, че в България има еднакъв закон, еднакъв ред и еднакъв аршин за всички.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари