Асен Василев: През зимата може да има утрояване на цената на зърното

0
Ако Европа не предприеме единни действия, през зимата може да има удвояване и утрояване на цената на зърното
Ако Европа не предприеме единни действия, през зимата може да има удвояване и утрояване на цената на зърното Снимка: БТА

Ако Европа не предприеме единни действия, през зимата може да има удвояване и утрояване на цената на зърното

Това каза заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев на откриването на Софийския икономически форум III, който се провежда в "София Хотел Балкан". Той уточни, че към момента Русия не изнася зърно. Украйна пък не може да го изнася, защото пристанищата ѝ са блокирани от Русия, а транспортът по суша е с ограничен капацитет.

"Повечето количества от зърно са изкупени от Китай, защото те са предложили най-високата цена", посочи Василев.

Държавите, които имат най-голяма нужда от зърно като държавите в Северна Африка, ще получат много малки количества или изобщо няма да ги получат. Това от своя страна означава, че може да се очаква голяма мигрантска вълна от тези държави към Европа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Spermaman
    Що така бе кокорче, нали сме производител, и добиваме на година зърно за 5 бълхарии? Същата работа и със златото, и със предстоящото дупчене за шистова газ. Газта пак ще си е на "международна" цена, обаче отровената земя и вода, ще е персонално за бълхарското население. Тоя трябва да бъде изгорен на площада както писа колегата по-долу!
  • 3
    1
    русенец
    ЕС като взе мерки , газта и нефта поскъпнаха в пъти. Дано ЕС да не взема мерки, че ще умрем от глад. Унгария не се съобразиха с простотиите, пардон, мерките на ЕС и сега при тях горивата са по-евтини от преди февруари месец. Ако кова оцъкленото и безмозъчно дебилче направи така, че при рекордни добиви тази година да имаме зърнена криза и поскъпване в пъти на зърното, то трябва да бъде изгорен жив на площада!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари