Асен Василев обвини Борисов и Пеевски, че купуват изборите

1
Василев определи Пеевски като шеф на Борисов, а водача на ГЕРБ – като шут на лидера на ДПС
Василев определи Пеевски като шеф на Борисов, а водача на ГЕРБ – като шут на лидера на ДПС Снимка: кадър Facebook

Дават по 500 лева на глас – толкова са отчаяни, твърдеше съпредседателят на ПП-ДБ в Ловеч

"На 9 юни, ако не излезете да гласувате, ей тези ще си купят изборите. Да, това е. 500 лева на глас са се заели да дават." Това обяви съпредседателят на ПП-ДБ и бивш финансов министър Асен Василев, докато сочеше на симпатизанти на коалицията в Ловеч портрети на лидерите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски.

Това стана на предизборно мероприятие на десницата, в което се включи и експремиерът Денков. От публиката се понесе неясен шум при думите на Василев. "Това, което ние чуваме, е, че са стигнали до 500 – толкова са отчаяни. Техните гласове са под строй и са ограничени, и се знаят кои са. Това са гласовете, които получават от тях облаги или ги е страх. Всички други, които са свободни, ако гласуваме като в Германия – 75 процента, или в Гърция – 63 процента, тези двамата ще вземат под 50 депутата общо. ДПС ще са колкото ИТН", твърдеше убедено Василев, пише вестник "Сега".

От думите му излезе, че ПП-ДБ са искали предсрочните избори. "Миналия парламент успяхме да ги прилъжем да подкрепят нашето правителство и Ники Денков, а не ние да подкрепим тяхното и да се работи по нашата програма. В момента, в който те казаха – а, не завиваме обратно към модела на постната пица и да няма честни конкурси – това е моментът, в който казахме – хайде, пак при хората", описа Василев историята на сглобката.

Бившият финансов министър повтори твърденията си за постигнати значими успехи по време на редовното правителство на "Денков-Габриел". "Колкото и пъти да трябва да ходим на избори, за да поддържаме тази посока, а не влезем в онова русло – нашите хора, вашите хора, разбираме се, делим всичко, а страната кучетата я яли, което те искат", обяви Василев. За парите, които ще струва непрекъснатото ходене на избори – по стотина милиона на вот, не каза нищо.

"Като не успяха да ни купят, почнаха да пишат компромати – по 3000 статии на месец срещу мен, срещу Кирил, срещу академик Денков, с идеята, че в един момент ще ни писне и ще се откажем. И компроматите ще ги изтърпим", заяви Василев. Доскоро колегата му Кирил Петков твърдеше, че компрометиращите статии били по 300 на месец.

Василев определи Пеевски като шеф на Борисов, а водача на ГЕРБ – като шут на лидера на ДПС. Увери, че и двамата няма да станат премиери. "Ники! Ники е нашият премиер!", обяви ексминистърът.

За завода за електромобили в Ловеч, който Кирил Петков беше обещал, Василев призна, че проектът е неуспешен, но контраатакува с реторичния въпрос: "ГЕРБ за 12 години опитаха ли се даже?"

Съпредседателят на ПП-ДБ цитира мисъл на Стефан Стамболов, че ако трябва ще се хване за опашката на дявола, но ще измъкне България. Какво конкретно означава това в политически план, не обясни. За пореден път повтори твърдението си, че България не е бедна, а богата страна, стига "да не се краде".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Р410
    Този май друго е хванал..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари