Арестуваха русенец за преправяне на пневматични оръжия

0

Задържаният мъж се е занимавал с престъпната дейност и последващо изпиране на пари

Специализираната полицейска операция е осъществена от служители на ГДБОП на територията на Русе и в страната. В рамките на предприетите действия е арестуван 44-годишен русенец. При предприетото разследване е установено, че от началото на януари 2023 г. мъжът се е занимавал с преправяне на пневматични оръжия, като подобрявал точността и увеличавал мощността и далекобойността им. Чрез куриерска фирма той доставял стоката на ползватели в цялата страна, а печалбата от това прикривал чрез финансови операции на името на трети лица, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Извършени са претърсвания и изземвания на два адреса и автомобил в Русе, както и на други адреси в страната. В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и др.

Иззето е оборудване за преработка на оръжията - компресор и бутилка за сгъстен въздух, два скоростомер-хронографа със заглушители, около 2000 специализирани пружини, компютър със софтуер за настройка мощността на оръжията, струг и стойка с бормашина, както и 33 000 лева и 1100 евро.

В качеството на свидетели са призовани и разпитани притежатели на преправени пневматични оръжия.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    10
    Само Минавам
    понеже го обърнахме на училище, да дполния коментар №9. На "учет" се водят в ЦПЗ (Център за Психично Здраве) с две думи психично болните. Огнестерлното оръжие се води на "отчет" в служба КОС. За въздушното оръжие (ВО) не е необходимо нищо, освен навършени 18 години и една декларация с която се известява служба КОС, че си закупил ВО. Колегата то коментар №9, е прав за прашките, можем да добавим и всякакви метателни оръжия - харпуни, лъкове, арбалети. Що се отнася до J (джаулите), ако 24J са много, то тогава спорете с полицаите, които твърдят, че 300J (джаула) на писотлет Макаров са малко и само ускорявали престъпниците, като ги стреляш над 20 метра. Бил морално остарял пистолет и имали нужда от нещо над 500J, което да може да убие човек от 100 метра (всички помним случая в СФ). От цялата тази история виждам как ще бъде осъдена България... отново...
  • 4
    9
    До "бързо забравихте"
    Първо на първо въздушното оръжие не е на "учет" а е на уведомителен режим. Освен това ние знаем какво могат да правят въздушните пушки както знаем и какво може да направи една силна прашка с оловна съчма не само на дете но и на възрастен. Въпреки това никой не е почнал да води на "учет" прашките. Темата на тази статия не е каква поразия може да направи ВО, а това, че полЮцията хванала "престъпник" да ПРЕПРАВЯ ВО като му правел настройка и така ги пушките ставали по-точни. Това е такъв нонсенс, че наистина само, който не разбира и грам от ВО може да пише подобни глупости. Но вие пишете и забранявайте тротинетки, пушки, прашки, че само тогава можете да се почувствате значими и за момент да забравите, че сте само обикновени калъфи.....за въздушни пушки.
  • 4
    8
    Само Минавам
    До №6, принципно е калибър 0.22, което означава че е 0.22 от инча, от което следва, че 5.588 е в мм. (22 mm. е нещо сериозно и не е за ръчно изстрелване). Иначе съм сигурен, че под половин процент от хората, които си купуват каквото и да е оръжие, го правят с идеята да отнемат живот. Всички имаме новжове в къщи, но колко от нас са убивали с тези ножове? Не е задължително закупуването на оръжие да е свързано с убийство.
  • -2
    7
    бързо забравихте
    За детета със съчма в черепа?!? Явно не сте виждали какви поражения могат да нанесат?!? Не напразно всички над 24 Дж трябва да са на учет в полицията! Аман от неграмотници, които „знаят“ всичко! Явно не знаете, че мощните могат и се ползват за лов!
  • 0
    6
    КоСаДжИя
    Богаташите вече се стряскат и от капсени постолети на децата за играчка де са.Конфети,пиратки,Бе Те ЕрИ ,лоша работа.Нещо се изплъзва тихомълком и остава народната любов към богаташи о управленци.Лоша Работа,Лоша.Пак добре че не ги е преправял на флоберки 22 мм. ,А и тези с такова въздушно оръжие ,диви гъски ли ще гърмят или фазани? Трудна работа.На съседа кокошките.и патките,може.Не знам за чии им са въздушните пушки.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари