Арестуваха петима българи за злоупотреба с еврофондове

2
Двама от тях са регистрирани земеделски производители в страната
Двама от тях са регистрирани земеделски производители в страната Снимка: БГНЕС / Архив

Двама от тях са регистрирани земеделски производители в страната

Петима са арестувани в рамките на специализирана полицейска операция на територията на шест области - София, Перник, Пловдив, Добрич, Кюстендил и Стара Загора. Тя е проведена на 15 май под надзора на прокуратурата с участието на спецполицаи, съобщиха от МВР.

Според данните петимата са разследвани за представяне на неверни сведения с цел да получат повече средства от фондове на Европейския съюз и от българския държавен бюджет, предназначени за съфинансиране на проекти.

Двама от задържаните са регистрирани земеделски производители, които имат сключен договор с Държавен фонд „Земеделие“ по проект за биосигурност. По първоначални данни във връзка с изпълнението на проекта те сключвали договори с трети лица за закупуването на земеделска техника и оборудване от търговски дружества на по-високи цени. Целта била завишаване на стойността на одобреното подпомагане и възвръщане на надписаната стойност по предварителна договорка в брой или чрез фиктивни договори. По време на полицейската акция са открити документи и земеделска техника, която има отношение към престъпната дейност. Работата по случая продължава под ръководството на прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    11
    Хирург
    Искрен Веселинов е недосегаем. Той назначава съдии, прокурори и полицаи в Русе
  • 1
    10
    Лакомото дупе ...
    Петимата дюстарикати са решили сами да цоцат европарите, без да си плащат данъка "спокойствие" към Магнитски.
  • 3
    9
    до 8
    То държавата е на ДПС, ти за някакво фондче си се закахърил.
  • 4
    8
    Краси
    Държавен фонд "Земеделие" е под шапката на ДПС.
  • 2
    7
    Сашо
    От село Пиргово има един земеделец,който изора пътя до самата нива. Ще разруши дигата при поройни дъждове. А в с. Екзарх Йосиф са най-големите лъжци, който дават най - ниската рента в Русенско.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари