Арестуваха млад мъж в Русе, издирван от властите в Кипър

1
По делото е приложена Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от Районен съд – град Никозия
По делото е приложена Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от Районен съд – град Никозия

Окръжен съд – Русе задържа под стража български гражданин, издирван от властите в Кипър

Русенският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура – Русе за вземане мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 21-годишния А. В. от гр. София.

По делото е приложена Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от Районен съд – град Никозия, с която се иска лицето да бъде задържано и предадено във връзка с разследване за извършени от него престъпления на територията на Р.Кипър – трафик и търговия с високорискови наркотични вещества /кокаин/ и трафик на пълнолетно лице с цел сексуална експлоатация. За вменените на исканото лице престъпления законът на молещата държава предвижда наказание лишаване от свобода за срок до 25 години. Същите съставляват престъпления от общ характер и по законодателството на Република България.

А. В. вече е осъждан два пъти с влезли в сила актове на българските съдилища за общо пет престъпления също визиращи разпространение на наркотични вещества и участие в създадена с такава цел организирана престъпна група.

Съдебният състав като съобрази всички представени доказателства и становища прецени, че искането за задържане на А. В. е съобразено с изискванията на Закона за екстрадицията, както и че е налице валидна ЕЗА. Окръжен съдРусе определи мярка за неотклонение задържане под стража, за да бъде гарантирано явяването на лицето в производството по изпълнение на ЕЗА.

Определението може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Жена, ти нали викаш, че някой прекрасен ден ще ме напуснеш?
- Да!
- Ми... глей кво убаво време е вънка!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари