Арестуваха кмет заради търговия с влияние в Румъния

2
Йон Джорджеску е бил хванат на местопрестъплението от прокурори на Националната дирекция за борба с корупцията
Йон Джорджеску е бил хванат на местопрестъплението от прокурори на Националната дирекция за борба с корупцията Снимка: Facebook

Йон Джорджеску е бил хванат на местопрестъплението от прокурори на Националната дирекция за борба с корупцията

Кметът на румънския град Миовени в окръг Арджеш беше задържан за 24 часа заради търговия с влияние. Йон Джорджеску е бил хванат на местопрестъплението от прокурори на Националната дирекция за борба с корупцията в Питещ, докато връщал подкуп от 10 000 евро, съобщават от НДБК в информация, цитирана от БТА.

През декември 2022 г. Йон Джордеску получил парите и обещание за още 20 000 евро от свой приятел лекар срещу обещанието да използва служебното си положение и да му помогне да назначи свой роднина в болницата в Миовени. Градоначалникът обаче не спазил договорката и тръгнал да връща парите на приятеля си.

“Не съм взимал пари, дадох”, заяви на влизане в офиса на Националната дирекция за борба с корупцията в Питещ кметът. Адвокатът му твърди, че парите всъщност са плащане на заем.

Междувременно градоначалникът беше изключен от Социалдемократическата партия.

„Недопустимо е. Не мисля, че някога ще се отървем от корупцията", заяви министърът на здравеопазването Александру Рафила. Той добави, че ако случаят "Миовени" бъде потвърден, ще е третият корупционен скандал сред лекари в Румъния през последния месец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Станимир
    А в България кога?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари