Арена на Титаните събра 16 000 лева в подкрепа на Фондация „Александър Русев“

3

Русенската спортна зала се превърна в истинска гладиаторска арена

Общо 56 отбора, състоящи се от по един възрастен и едно дете, премериха сили на терена в зала Арена Русе. Русенската спортна зала се превърна в истинска гладиаторска арена, на която се изправиха 14 жени, 14 мъже и 28 деца. Целта на битката не беше толкова първото място в състезанието, а каузата, около която всички се обединиха, а именно изграждането на Водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с ментални и физически затруднения към Фондация „Александър Русев“.

С невероятните игри, които организаторът на Арена на Титаните Ивелин Иванов заедно със своя екип беше подготвил, участниците и публиката се откъснаха в рамките на два дни от забързаното ежедневие, а най-малките научиха повече за децата със специални потребности и защо всъщност е необходим подобрен басейн в Русе.

По време на цялото събитие на 13 и 14 април имаше разположен благотворителен базар – „Щанд на майките“, където всеки можеше да си вземе сувенир или нещо за спомен, а пред зала Арена Русе се приготвяше вкусна скара. Специален гост в съботния ден беше победителят в Hell’s Kitchen 2023 г. Станислав Иванов, който, колкото готвеше, толкова и отделяше време за снимки и разговори със своите фенове и почитатели.

Водещата на Арена на Титаните Вера Балабанова се погрижи за добрата атмосфера в залата и успя да очарова със своето присъствие.

Една от инициативите по време на цялото състезание беше всеки, който желае, да донесе играчка, а след това тя да се продаде на Щанда на майките. В неделния ден се организира томбола и почти всички 150 играчки бяха продадени за добрата кауза, благодарение на приятелите на Фондацията Кристияна Станчева и Теодор Цветков.

Арена на Титаните дари всички такси в размер на 4 200 лв. (150 лв. на отбор) директно в сметката на Фондация „Александър Русев“. С благотворителния базар, кутиите за дарение и предлаганите неща за хапване и пийване, събраната сума от събитието е 15 753 лв., като само Щанда на майките успя да събере близо 8 хил. лв. От предлаганата скара събраната сума е 1 700 лв., а от постъпилите към сметката на Фондация пари се отчитат близо 2 хил. лв.

От Фондация „Александър Русев“ изказват благодарност преди всичко на организатора на Титаните Ивелин Иванов и на неговия екип, които вложиха много труд и средства, за да се получи това различно за града ни събитие. Специални благодарности към управителите на зала Арена Русе и към Община Русе, към Парти груп Ентъртеймънт, към Боримес, които дариха безвъзмездно голямо количество храна, както и към приятелите от БиХелти, които застават винаги зад каузата на Фондацията. Петко Петков от онлайн канала „Русенски живот“ също застана зад каузата и засне няколко рекламни видеа за събитието, които бяха разпространени по всички социални мрежи, за което всички от екипа му благодарят. Благодарност за фотографите на терен, които уловиха най-добрите моменти – Ивайло Миронов, Тео Пенчев, Николай Иванов и Цветелин Иванов, както и към Кристина Борисова, чиято идея беше в Русе да се проведе Арена на Титаните.

Тениските на участниците са направени от фирмата за детски дрехи Стела – Русе с управители Веселина Николова и Деян Николов. Това са хората, които изработват безвъзмездно всички тениски на участниците в плувния турнир на Фондация „Александър Русев“ и от години подкрепят Каузата.

На една от тениските Скури събра подписите на всички участници и организатори за спомен, а самата тениска ще намери своето място в бъдещия воден комплекс, чиято първа копка беше направена ден преди началото на състезанието „Арена на Титаните“. За спомен бяха предоставени и медали с логото на Титаните, изработени с подкрепата на Крис Дизайн.

Илиян Русев – Скури не намира подходящите думи, за да отправи благодарност към всеки един, който е отделил от личните си средства и време и е подкрепил тази благородна кауза. Респект за всички участници, особено за най-малките, които се представиха превъзходно по време на игрите и показаха изключителен хъс, сила, воля и характер!

Благотворителните събития в подкрепа на Фондация „Александър Русев“ продължават!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Чак пък различно
    Е колко да е различно събитието, като е подобно на Арените в парка и на текето от преди година,две...
  • -2
    1
    Де да знам
    Аз малко не разбирам. Кому е нужен нов басейн, с колосалните средства да бъде създаден, като имаме сума запостяли вече изградени покрити басейни. Нъ първо четене се сещам за байсейна бившия корабен техникум.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари