АПИ: Дунав мост ще се ремонтира след лятото

2
Причината е да не се затруднява движението в активния туристически сезон
Причината е да не се затруднява движението в активния туристически сезон Снимка: АПИ

Причината е да не се затруднява движението в активния туристически сезон

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато трафикът е най-интензивен както от транзитно тежкотоварно движение, така и от румънски туристи, пътуващи към Черноморските курорти. Бъдещите ремонтни дейности на съоръжението бяха обсъдени на среща в Агенция „Пътна инфраструктура“ от изпълняващия длъжността председател на Управителния съвет на АПИ инж. Йордан Вълчев и от инж. Стоян Николов – член на УС на АПИ, с кмета на Община Русе Пенчо Милков, със заместник-министъра на транспорта и съобщенията Димитър Недялков, началника на кабинета на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Кирил Габеров и експерти от МВР - „Пътна полиция“ и Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Изискването на Агенция „Пътна инфраструктура“ към изпълнителя на основния ремонт е при започване на строително-монтажните дейности да не се спира движението по Дунав мост. Работният процес ще се извършва и организира така, че трафикът да преминава безопасно в едното платно, съобщават от АПИ. При изпълнението на обекта временната сигнализация ще се поставя преди участъка, в който ще се работи, и на разстояние, осигуряващо достатъчно време водачите на моторни превозни средства да се съобразят с пътните условия и да извършат предписаните маневри за безопасно преминаване.

В момента се извършва анализ на състоянието на обходните участъци и се набелязват мерки, които да бъдат изпълнени преди започването на основния ремонт на моста над р. Дунав.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Годината
    Коя година ще го ремонтират след лятото на 2024 г.?
  • 3
    4
    Минувач
    Тази сага е същата като с Аспарухов мост във Варна. А днес, а утре, а догодина. И ремонтът все не почва. Няма подходящо време за ремонт. Трафикът е голям, алтернативи няма, щото сме само с два моста на цялата ни северна граница.
  • 6
    3
    daskal
    Ами да - най-добре зимата, като завали и завее.
  • 17
    2
    Петков
    Няма да и след лятото. Парите са изхарчени
  • 16
    1
    Моето Име
    В АПИ си събрани всички лъжци и крадци на едно място
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари