Антон Станков: Възможно е половината ВСС да подаде оставка

0
Проблемът е в парламента и той достига до съдебната власт по много жесток начин
Проблемът е в парламента и той достига до съдебната власт по много жесток начин Снимка: БГНЕС

Проблемът е в парламента и той достига до съдебната власт по много жесток начин

Искате ли да ви подскажа още една оставка? Представяте ли си, ако половината ВСС подаде оставка в момента? Възможно е и този вариант. Това коментира в ефира на предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" адвокат Антон Станков, който е и бивш правосъден министър.

Според него проблемът е в парламента и той достига до съдебната власт по много жесток начин. "Държавата е в криза, тя е институционална и нямаше как да не засегне и съдебната власт. Виждаме, че парламента няма воля да попълни ВСС. Конституционният съд не е попълнен. Това поставя много юридически въпроси. Кризата на първо място е в парламента. И оттам вече няма как да не рефлектира върху съдебната власт", коментира Станков.

По думите му в България политическите процеси са блокирани и липсва диалог. "Не си говорят, дуят перки", обясни Станков.

Той е на мнение, че може да се говори за дълбоки процеси: "Това ще е някакъв катарзис, ще има изчистване със сигурност. Може би нещо се променя в политиката. Защото това, което се случва в съдебната власт, винаги е част от политиката в България".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Значи
    всички да ги махнат - няма да е грешно
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари