Американското разузнаване: Путин не е наредил смъртта на Навални

1
Не са открити неоспорими доказателства
Не са открити неоспорими доказателства Снимка: БГНЕС

Не са открити неоспорими доказателства

Служители на американското разузнаване са стигнали до заключението, че руският президент Владимир Путин вероятно не е наредил смъртта на лишения от свобода опозиционен лидер Алексей Навални през февруари, предаде Асошиейтед прес, като се позова на служител, запознат със случая.

Макар че американските служители смятат, че Путин в крайна сметка е отговорен за смъртта на Навални, който е живеел при жестоки условия по време на престоя си в затвора, разузнавателната общност на САЩ не е открила неоспорими доказателства, които да показват, че Путин е бил наясно с времето на смъртта на Навални - настъпила скоро преди преизбирането на руския президент - или че директно е наредил това.

Служителят говори при условие за анонимност, за да обсъди деликатния въпрос.

Скоро след смъртта на Навални президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че в крайна сметка отговорността е на Путин, но не обвини руския президент, че пряко е наредил това, припомня АП, цитирана от БТА.

Тогава Байдън заяви, че САЩ не знаят какво точно се е случило с Навални, но че "няма съмнение", че смъртта му "е следствие от нещо, което Путин и неговите главорези са направили".

47-годишният Навални, най-известният руски опозиционен политик и най-отявлен враг на Путин, почина на 16 февруари в отдалечена наказателна колония отвъд Полярния кръг, докато излежаваше 19-годишна присъда по обвинения в екстремизъм, които той отхвърли като политически мотивирани.

АП припомня, че вестник "Уолстрийт джърнъл" пръв съобщи за заключението на американското разузнаване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    daskal
    Що за наивност? Защо изобщо трябва да е "наредено" писмено или устно? Путин има огромна армия от слуги, доносници и убийци, които си знаят работата. Странното е, че Навални изобщо е издържал толкова години.
  • 5
    2
    Ivo
    Ха къде са сега хейтърите на Путин! Вашите хамерикански кумири направо Ви застреляха с това изказване! Ама как е възможно Путин да не е виновен :) !
  • 4
    1
    Путин Хуйло
    Още един удар по нас, третополовите ПеПеруги, опорките съвсем ги оплетохме....май ще отлагам операцията за смяна на пола
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари