Американка свири с 300-годишна цигулка на русенска сцена

2
Обри Оливърсън свири на много ценна цигулка - Sanctus Seraphin от 1743 година
Обри Оливърсън свири на много ценна цигулка - Sanctus Seraphin от 1743 година Снимка: Дарик Радио

Обри Оливърсън свири на много ценна цигулка - Sanctus Seraphin от 1743 година

Русенска филхармония изнася концерт с цигуларката Обри Оливърсън и под палката на Укки Сачедина, възпитаник на Маестро Максим Ешкенази.

Един от най-завладяващите артисти на своето поколение, младата американска цигуларка Обри Оливърсън гостува в Русе, предава Дарик Радио.

Този петък, 18 ноември, от 19:00 часа, тя ще свири заедно с Русенска филхармония под палката на Укки Сачедина, възпитаник на Маестро Максим Ешкенази. 

В програмата на концерта русенци ще се насладят на Брамс и Чайковски – едно музикално съчетание на симфоничните стилове от късно-романтичния период на музиката на Европа.

В своята четвърта симфония Йоханес Брамс все още блести и със сиянието, оставило незабравим отпечатък, наследено от Бетовен – неговия предшественик и най-съществен учител в симфоничната музика. Дълбините на чувствените откровения стъписват слушателя както в музиката на Брамс, така и в симфонизма на Чайковски.

В партията на солиращия инструмент в неговия цигулков концерт чуваме стоновете на красивата му душа и трепетите на чувствителното му сърце.

Диригентът и солистът на този концерт откровено и с чистотата на детинското въодушевление разчитат посланията, които музиката носи и ги предават от сцената към нетърпеливата публика.

Цигуларката Обри Оливърсън е забележителна със своя емоционален лиризъм и радостен, неподправен подход в интерпретацията на богатия си и разнообразен репертоар. Талантливата американка се отличава с ясни, честни и цветни интерпретации.

Възпитаничка на Музикалната академия Колбърн в Лос Анджелис и на Частния университет за музика и изкуство във Виена, днес младата изпълнителка е един изключително ангажиран артист, който успешно сътрудничи с голям брой американски оркестри, камерни ансамбли и оркестрови формации в Пуерто Рико, Швейцария, Виена, Рим и Бърно. Обри Оливърсън свири на много ценна цигулка - Sanctus Seraphin от 1743 година.

Билети на каса Опера и https://www.ruseopera.com. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари