Алисе Муртезова предлага спешна среща за мерките срещу коклюш в Русе

5
В Русе има много болни ученици и деца, особено в по – ниска възрастова група, има и Русе карантиниран клас
В Русе има много болни ученици и деца, особено в по – ниска възрастова група, има и Русе карантиниран клас

В Русе има много болни ученици и деца, особено в по- ниска възрастова група, има и Русе карантиниран клас

Председателят на комисията по здравеопазване в ОбС – Русе Алисе Муртезова предложи да се направи среща, посветена на готовността и мерките срещу заболеваемостта от коклюш в Русе. В понеделник от 11:00 часа да се свика работна среща с участието на представител на РЗИ – Русе представител на сдружение на общопрактикуващите лекари, ресорен зам. – кмет, на общинска администрация, предложи днес председателят на комисията по здравеопазване в ОбС – Русе Алисе Муртезова. Тя е административен директор на лечебни заведения „Медика“ Русе. Това стана по време на заседанието на ОбС – Русе.

В Русе има много болни ученици и деца, особено в по – ниска възрастова група, добави тя. Оказа се, че в Русе има карантиниран клас.

Тестове са платени и възлизат на около 100 лева, което не всеки родител може да си позволи, коментира г-жа Муртезова. Министерството на здравеопазването позволи тестове да се пратят през РЗИ до общопрактикуващите лекари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    73
    аман
    Ваксините са решение на правителството, интересуващите се да се обърнат към РЗИ не смесвайте функции на държавата и общината!
  • 0
    72
    Чети
    И сега какво? Ще има ли решения? РЗИ ще отговори ли? Или ще си чешим езиците ?
  • 0
    71
    Iva Iva
    А украинците на сапун ли да ги направим? Ако зависи от русенци, направо в казана да ги варим. Какво общо имат тук всички теми? Ще има ли като в другите градове ваксини за бременни? Това да ни кажат. Подкрепям госпожата, ако ми дадете телефон, ще се обадя да питам.
  • 0
    70
    Онзи
    Следващото СЪСТОЯНЕ НА СТРАХ е пред очите ни . Тъкмо малко си отдъхнахме от предишната "пандемия" и хайде следващата .Сега е ред на коклюша да ни "убива". Мислете малко бе хора ,толкова ли ви е трудно ? Щом "шефката " на една частна болница почне да ви говори ,че идва нещо страшно ,тя не го прави заради вашето здраве. Прави го за ПАРИ . Забравихте ли ,колко вземаше една болница за "болен " от ковид ? Сега пари ще се вземат за "болен " от коклюш .И естествено пак ще трябва да се "ваксинираме " .А питате ли се защо се стигна до завръшането на тази изчезнала от години болест ? Имено заради такива ,като тази от снимката . Защото за тях ,преди 3 г друга болест освен ковид нямаше . И друга една причина - помните ли преди две години ,колко "клети бежанци " от Украйна влязаха у нас ? Бяз някаой да ги прегледа .Никой не знаеше ,какво ни носят .
  • 1
    69
    РЗИ
    Алоо, РЗИ къде сте? Спите ли? Във всички градове има мерки, но тук не. Що? Щото не ви пука. Що ли да ви пука? Спинкайте.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари