Албанският премиер Еди Рама отново предизвика българската дипломация

0
Вчера премиерът на Албания определи българските възражение като "позор"
Вчера премиерът на Албания определи българските възражение като "позор" Снимка: БГНЕС / EPA

Спокойно, приятели: вдигнете ВЕТОТО или свикнете с мен!“, написа Рама в Туитър

Премиерът на Албания Еди Рама отговори в серия от публикации в Туитър на реакцията на българското министерство на външните работи на изказванията му преди срещата ЕС-Западни Балкани вчера, предаде БТА.

О! Българското министерство на външните работи има проблем с начина, по който говоря! Има защо. Аз също имам проблем с начина, по който България иска да реши двустранни проблеми като използва процеса на разширяване като средство да държи за заложници две страни от НАТО! Спокойно, приятели: вдигнете ВЕТОТО или свикнете с мен!“, написа Рама.

В още една публикация по темата албанският премиер добавя: „И, между другото, нека ви припомня, скъпи български приятели, че беше достатъчен един кратък телефонен разговор с Бойко Борисов, за да уредим приятелски и честно въпроса за българското малцинство в Албания! Истинските приятели не си вредят, а си говорят откровено един с друг и дават резултати!“

Вчера при пристигането си в Брюксел Рама определи българските възражения срещу започването на присъединителни преговори между ЕС и Република Северна Македония като „позор“ и обвини София, че държи две страни-членки на НАТО за заложници. Причина за гнева на Рама е обстоятелството, че присъединителният процес на Албания в момента е обвързан с този на Република Северна Македония.

В реакцията си българското външно министерство призовава Рама „да съобразява изразните си средства с език, който приляга на политик от страна кандидат за членство в ЕС“, и припомня, че България винаги е отстоявала европейската перспектива на Албания.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    до 4
    Щом казваш, Мемеде!
  • 2
    4
    булгар
    Нищо няма да закриваме ве уйо, БЪЛГАРИЯ е най.
  • 5
    3
    до 2
    Не съм казал, че не е прав, казах, че е зле за нас. Зле е защото нито държава имаме, нито политици, нито читави съюзници. Нямаме и кауза ! Щом ръководител на страна, която е плюнка на картата и със 110 годишна история на държава се ебава с нашите "политици" , означава, че е дошло време да закриваме Булгаристан!
  • 3
    2
    Ще си сърбаме попарата ....
    Северномакедонците са ни враг пред портата - затова е много прав албанеца.
  • 13
    1
    русенец
    Щом и албанците си правят ташак с нас, нещата не са добре.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари