АКФ публикува справка на ГДБОП за групата на Нотариуса

1
Според изнесените данни Нотариуса е бил регистриран като информатор на МВР още през 2005 г.
Според изнесените данни Нотариуса е бил регистриран като информатор на МВР още през 2005 г. Снимка: Кадър от You Tube / АКФ

Според изнесените данни Нотариуса е бил регистриран като информатор на МВР още през 2005 г.

Мартин Божанов-Нотариуса е бил "информатор" на МВР става ясно от справка на ГДБОП, изпратена до прокуратурата още през 2022 година. Документите бяха разпространени от организацията Антикорупционен фонд. Справката съдържа свидетелства за упражнявано влияние върху магистрати, както и за връзки с Петьо Петров - Еврото.

Мартин Божанов-Нотариуса е бил регистриран като информатор и доверено лице на МВР още през 2005-а година.

Затова са знаели от ГДБОП още преди две години и са информирали Софийската градска прокуратура. Това стана ясно от съобщение, изпратено до медиите от Антикорупционния фонд.

В него се посочва, че ГДБОП са установили и че групата за влияние на разстреляния през януари Мартин Божанов е имала връзка с групата на потъналия в неизвестност Петър Петров-Европо, като бандите и на двамата за предприемали съвместни действия за компрометиране на магистрати.

От Антикорупционния фонд заявяват, че е имало данни и за това, че Нотариуса е с променено ЕГН и че са заличавали криминалните му регистрации от автоматизираните информационни масиви на МВР.

За "Хоризонт" по БНР адвокат Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд коментира:

"Има разработка на ГДБОП по случая за 2022-ра година изпратена на Софийска градска прокуратура информация от ГДБОП за това, което са събрали те, в хода на тяхната разработка. Софийска градска прокуратура какво и как е правила по разследването, което е образувала април месец 2023 година, ние не знаем. Единственото, което се знае, е, че в изявление на ръководителите на Софийска градска прокуратура след убийството на Божанов се каза и пред медиите, че той е щял да бъде привлечен като обвиняем, но убийството му е го е осуетило. Това, което се знае, е, че са искали информация от Министерство на вътрешните работи“.

"Парламентарната комисия може би ще има още едно заседание максимум, ако остане време за още едно заседание, но се видя от последните няколко, че всякаква енергия да се действа по линия на изясняване на обстоятелства в тази комисия спихна", добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари