72-часов маратон: Как премина първата нощ на Теодор Цветков

3
Русенецът прави опит да бъде поставен рекорд на Гинес
Русенецът прави опит да бъде поставен рекорд на Гинес Видео: NOVA

Опит да бъде поставен рекорд на Гинес. В 17 часа вчера маратонецът Теодор Цветков започна 72-часово плуване в езерото "Липник". Как е преминала първата нощ за плувеца и каква е каузата му?

Според неговия близнак Валентин вечерта е преминала добре, а към 5:30 ч. е усетил, че му е хладно. "Предоставихме му топъл чай и се сгря. Вече слънцето изгря и няма да му е студено. Държи собствено темпо, не забързва и не забавя. Каякарите се сменят на пет часа, като вечер имаме двама, които са непрестанно до него", обясни той пред камерата на NOVA.

По думите му има и светлинен сигнал, който го ориентира да се движи в права линия. "Теодор има GPS часовник, който работи от самото начало. Имаме и два приемника", разкри Цветков.

Д-р Метев и д-р Паскалева и са отговорни за доброто му здравословно състояние. "Безсънието и температурата са най-големите изпитания, следим тези показатели стриктно. Той премина много тестове преди това начинание, приема натурални продукти, разписани по часове. Приема енергийни течности, протеини, топли чайове. Сигурна съм, че ще успее да постигне успех", сподели тя.

Целта на плувеца е да промотира езерото "Липник", където постави първия си рекорд - плуване с една ръка 10 км.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Xaa sfqtt...
    Essss99g 💯💨🔥🕳️🦵👊🤲🖐️💟👀💀🔥🕳️🌚☺️🥱😎🤓💯💯💯💯💀👻🔥🕳️🕳️🦶🦵🦵🦶🌚😗🥰😚😙😗😉😐😑😝😜🤪😏🤭🤭😏☺️☺️😊😊😊😊
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари