63 000 автомобила са преминали през Дунав мост по празниците

0
През последните 24 часа през ГКПП - Гюргево са влезли близо 65 000 души
През последните 24 часа през ГКПП - Гюргево са влезли близо 65 000 души Снимка: Dunavmost / Архив

През последните 24 часа през ГКПП - Гюргево са влезли близо 65 000 души

Румънската гранична полиция е проверила над 1,4 милиона души в периода на почивните дни за 1 май и Великден, съобщи днес говорителката на Министерството на вътрешните работи Моника Дажбог, предаде агенция Аджерпрес.

Говорителката напомни, че пътуващите по въздух и вода към и от страни от Шенгенското пространство не са били подлагани на граничен контрол, след като на 31 март Румъния и България се присъединиха към Шенгенското пространство с въздушните и морските си граници. По думите на говорителката на румънското МВР в периода на празниците са били осъществени около 2000 шенгенски полета.

Граничният пункт при Гюргево и Русе е бил най-натовареният на румънско-българската граница по време на почивните дни около 1 май и Великден, посочва Аджерпрес.

В периода 30 април - 7 май през този граничен пункт от Румъния са излезли около 25 000 автомобила и 81 000 души и са влезли 38 000 автомобила и 116 000 души, съобщи днес говорителката на Териториалния инспекторат на гранична полиция Гюргево Ралука Стан.

През вчерашния ден на граничен пункт Гюргево е регистриран най-натовареният трафик на вход за целия период на празниците, информира румънската гранична полиция. Пунктът е работил с максималния си капацитет от шест ленти, а времето за граничен контрол не е надхвърляло 20 минути.

През последните 24 часа през ГКПП - Гюргево са влезли близо 65 000 души с 19 000 транспортни средства, предава БТА.

В периода на празниците тежките пътно-транспортни произшествия в Румъния са били с 42,8 процента по-малко в сравнение с миналата година, съобщи още говорителката на МВР. По думите ѝ броят на тежко ранените е намалял с 47,8 на сто, а броят на починалите в резултат на катастрофи – с 13,3 процента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    русенка
    Тези хиляди автомобили преминават през южните русенски квартали, вдигат шум, замърсяват и тровят въздуха, рушат асфалта. Защо не се направи обходен път или прозрачни прегради около булеварда както е в други европейски държави? Никой управляващ не мисли за живота и здравето на русенци.
  • 3
    1
    Парашутист
    А Осперменителят мина през едма селска пачавра.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари