6,9 по Рихтер разтърси Папуа Нова Гвинея

0

Трусът е регистриран в 20:22 часа

Силно земетресение с магнитуд 6,9 разтърси Папуа Нова Гвинея.

Земетресение с магнитуд 6,9 по Рихтер разтърси Папуа Нова Гвинея в събота, 23 март 2024 г., съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен център.

Трусът е регистриран в 20:22:07.7 UTC (07:22:07.7 ч. българско време). Епицентърът му е бил на 23 километра североизточно от град Амбунти и на 296 километра източно-югоизточно от град Джаяпура, Индонезия.

Дълбочината на земетресението е била 101 километра.

Няма информация за жертви или материални щети, но се очаква трусът да е усетен в голяма част от Папуа Нова Гвинея, както и в части от Индонезия.

Папуа Нова Гвинея се намира в т.нар. "Тихоокеански огнен пръстен", където се сблъскват тектонски плочи. Това е причина в страната да се случват чести земетресения.

През 2018 г. земетресение с магнитуд 7,5 по Рихтер уби над 100 души в Папуа Нова Гвинея.

Екипи на спасителните служби са в повишена готовност и се очаква да започнат огледи на засегнатите райони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари