5 знака, че е време да смените работата си

1
Понякога причините за това усещане са ви ясни, но не ги изказвате на глас
Понякога причините за това усещане са ви ясни, но не ги изказвате на глас

Понякога се чувствате потиснати в работата, без да имате конкретна причина, но усещате апатия, която сякаш не можете да си обясните.

Понякога причините за това усещане са ви ясни, но не ги изказвате на глас. А всъщност това мрачно настроение на неудовлетвореност в работата може да означава едно – кариерата ви е в застой. За да сте сигурни, че това е причината за унилото ви лице в офиса, отговорете на въпросите в текста и ще разберете дали се нуждаете от промяна в кариерата, пише Az-jenata.bg.

Имате ли нужда от почивка?

Чувствате се изморени, често ви се доспива, ненавиждате алармата рано сутрин, а дори и третата чаша кафе за деня не успява да ви събуди. Всички тези признаци говорят за умора от работните ви задължения и дори за бърнаут. Не подценявайте ситуацията, а помислете как бихте могли да я промените така, че да се чувствате по-добре, по-щастливи и по-жизнени.

Имате ли нужда от повишение?

Съвсем нормално е да се чувствате в застой, ако постигате добри резултати, но не получавате предложение за повишение. В такъв случай подберете внимателно аргументите си и ги представете пред ръководителя ви, като се обосновете и защитите защо заслужавате желаното повишение и увеличение на възнаграждението.

Имате ли нужда от предизвикателство?

Справяте се прекрасно в професионален план, вършите чудесно работата си, но усещате, че нещо ви липсва. Предизвикателство, нещо ново, което да провокира ума и креативността ви, да ви запали за нови постижения. Но нищо подобно не се случва. Ръководителите ви са доволни от работата ви и всеки ден протича плавно, равно, без проблеми, но и без върхови моменти. А вас това ви отегчава – сигурен признак, че кариерата ви е в застой и е необходима промяна. В противен случай ще се отрази на мотивацията ви за работа и съответно ще рефлектира и върху представянето ви.

Имате ли нужда от уважение?

Малко неща в работен план са по-разгневяващи от липсата на уважение към служителите. Ако подобна е ситуацията и при вас, често усещате липса на респект към личността ви и към труда ви най-вече, вие определено сте в застой и промяната е наложителна. Когато не получаваме достатъчно уважение, не ни се гласува доверие, ние не сме способни да разгърнем максимално потенциала си. А от това губим най-много ние, но и ръководителите, за които работим.

Имате ли нужда от промяна?

Имали сте голямо желание и най-добрите намерения да се развивате в избраната от вас сфера. Но хората се променят, както се променят и техните желания, необходимости, мечти. Ако усещате, че имате крещяща нужда от промяна в професионален план, то най-вероятно кариерата ви е в застой. Обърнете внимание на нещата, които обичате и това, с което бихте искали да се занимавате в бъдеще. Изчислете какви са перспективите в тази сфера, направете проучвания и ако наистина силно желаете промяната, направете я. Живеем само един живот.

Източник: Az-jenata.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари