5-годишно дете почина напът за болницата в Благоевград

1
Образувано е досъдебно производство
Образувано е досъдебно производство

Образувано е досъдебно производство

Дете на 5 години от село Стоб, община Кочериново, е починало в линейката, докато е транспортирано към Спешно-приемно отделение на областната болница в Благоевград, предава БНР.

От няколко дни детето не се е чувствало добре, но вчера състоянието му се влошава и родителите му отиват до спешния център в град Рила. По непотвърдена информация, след като е прегледано и са направени предписания, детето е било върнато в къщи. Няколко часа след това отново е извикана Спешна помощ и петгодишното дете е транспортирано с линейка към Благоевград, но вече било късно.

Въпреки безспорните доказателства, че петгодишното дете е докарано в Спешно-приемно отделение без жизнени показатели, директорът на болницата е наредил да се направи вътрешна проверка.

По закон при смърт на дете задължително се назначава аутопсия, освен ако родителите категорично не откажат такава.

От прокуратурата в Благоевград потвърдиха, че е образувано досъдебно производство, което ще бъде препратено по компетентност в Кюстендил, тъй като смъртта на детето е настъпила преди да бъде прието в благоевградската болница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари