21-ви рожден ден на Гугъл

0
За момент се замислете колко щеше да е сложно откриването на данни в интернет, ако не беше Google?
За момент се замислете колко щеше да е сложно откриването на данни в интернет, ако не беше Google?

"Гугъл" става на 21 години.

Google не е просто името на най-популярната търсачка в интернет, а също така компания, чиито атрактивни продукти се използват ежедневно от милиони хора по цял свят.

Независимо дали става въпрос за водещата операционна система за смартфони, за най-добрата услуга за навигация или най-голямата видео платформа в интернет от Google винаги имат подходящо решение. Технологичният гигант е символ на много от най-впечатляващите иновации през последните две десетилетия, които всеки ден ни спестяват ценно време.

Цялата история на Google започва на днешния ден преди 20 години, когато Сергей Брин и Лари Пейдж стартират официално своя уникален проект за търсачката, която да организира цялата информация в интернет. Основната им цел тогава е не само да разработят необходимите алгоритми, но също така да я направят универсално достъпна и полезна за всички хора, независимо къде се намират. Идеята на Сергей Брин и Лари Пейдж е впечатляваща, а още по-изумителна е действителната ѝ реализация и начина, по който промени уеб пространството във вида, в който го познаваме.

Търсачката индексира милиарди заявки на потребителите всеки ден и се използва в над 190 държави, поддържайки повече от 150 езика по цял свят.

Вероятно най-добрият пример колко неизменна част от ежедневието ни е търсачката е факта, че днес Google е име, което всеки е чувал и в същото време е продукт, без който повечето от нас не могат. За момент се замислете колко щеше да е сложно откриването на данни в интернет, ако не беше Google?

Компанията ще продължи да инвестира сериозни средства, за да подобрява възможностите на търсачката.

 
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари