120 загинали при тежки катастрофи от началото на 2024 година

0
От началото на годината са станали над 2 200 тежки пътнотранспортни произшествия със 120 загинали и над 2 700 ранени
От началото на годината са станали над 2 200 тежки пътнотранспортни произшествия със 120 загинали и над 2 700 ранени Снимка: NOVA

От началото на годината са станали над 2 200 тежки пътнотранспортни произшествия със 120 загинали и над 2 700 ранени

Загиналите на пътя са по-малко с 42-ма души в сравнение същия период на миналата година, каза Любка Маринова, бивш говорител на "Пътна полиция". Тя поясни, че загиналите от началото на май също са по-малко в сравнение същия период на миналата година. Загинали са 7 души, а ранените са 127. За по-ниска скорост и по-голяма дистанция между автомобилите, когато навън е дъждовно, призоваха Любка Маринова и Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

"По време на дъжд се увеличават леките пътно-транспортни произшествия. Такова е времето в момента. Инцидентите са само с материални щети обаче. Там няма загинали и ранени хора. Това е така, защото по-голям брой автомобили участват в пътното движение, тъй като в повечето случаи хората ги използват като чадъри. Намалете скоростта най-малко с 20 километра от максимално допустимата, и увеличете дистанцията. Пътното платно е хлъзгаво, увеличава се спирачния път", каза Любка Маринова, цитирана от БНР.

"При дъжд нека имат предвид хората, че нашите магистрали са много опасни. Стават аквапланинги на много места. При дъжд винаги трябва дистанцията да е по-голяма и скоростта да е по-ниска. Изключително внимателно да се кара в такива условия", посочи Владимир Тодоров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари