100 000 протестиращи се събраха в Стокхолм срещу участието на Израел в Евровизия

2
Хиляди протестиращи се събраха в Стокхолм срещу участието на Израел в Евровизия
Хиляди протестиращи се събраха в Стокхолм срещу участието на Израел в Евровизия

Шведските власти засилиха мерките за сигурност

Хиляди протестиращи се събраха в Стокхолм срещу участието на Израел в Евровизия. Вторият полуфинал на тазгодишния конкурс за песен на Евровизия ще се проведе в Малмьо, Швеция, в четвъртък, 9 май, като представянето на Израел се очаква да привлече вниманието.

Около 100 000 посетители се събраха в южния шведски град за годишното събитие, което се провежда на фона на протести и бойкоти срещу военната кампания на Израел в Газа, предизвикана от атаката на Хамас на 7 октомври.

Шведските власти засилиха мерките за сигурност и се подготвят за възможни безредици по време на седмицата на Евровизия.

Полицейски служители са забелязани да патрулират по улиците на Малмьо и, от водни скутери, по каналите на града.

Около Малмьо Арена, която е домакин на състезанието, са поставени метални барикади и големи бетонни блокове, а полицията охранява мястото и проверява чантите на посетителите.

Посетителите трябва да преминат през метални детектори, преди да влязат в арената, и имат право да носят само малки портмонета в залата.

Полуфиналът в четвъртък ще включва двама от фаворитите за победа, швейцареца Немо с песента „The Code“ и Йост Клайн от Холандия с песента „Europapa“, както и Еден Голан от Израел с песента ѝ „Hurricane“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    19
    Възмездие
    Moni Levi. В сегашно развитие на военната индустрия на Турците няма страна която да се опъне на тях страна в топ десетката която е непревземаема силна световната статистика.
  • 2
    18
    Възмездие
    Moni Levi . Турците немогат да ги избият нали на времето цяла Европа се опита с америката заедно но Турците се освободиха с война срещу много държави с помощта на Кемал Ататюрк.
  • 2
    17
    Е-е-е-е-е,
    Как да не симпатизираш на Адолф, а?
  • 7
    16
    Аз
    Израел не е в Европа. А за последните си действия трябва да отговаря пред международен съд.
  • 0
    15
    прав си
    #4 Сара - „пьлна с мрьсни турци“, „ви мьрзи да гледате“ #1 монката леви „ви мьрзи да гледате“, „мрьсни пустинни маймуни“, „прости и пьрвобитни“ За речника да не говорим, едно в едно!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари