10 катастрофи в Русенско

0
При пътните инциденти са пострадали леко 4 човека
При пътните инциденти са пострадали леко 4 човека

10 пътни инцидента са станали вчера в Русенско. При катастрофите са пострадали леко 4 човека.

В 11:30 часа в дежурната част на РУ – Две могили е получен сигнал за катастофа с материални щети и двама леко ранени, с участието на един автомобил, в района на км 34+700 на пътя III-501 /Две могили – Батишница/.

Изпратеният на място екип от РУ – Две могили е установил, че в условията на ясно време и суха пътна настилка, в светлата част на денонощието, водачът на лек автомобил «Фиат Браво», Ю.И. на 49 г., движейки се с несъобразена скорост при десен завой е загубил управление над превозното средство и е напуснал пътното платно вдясно по посока на движението си, където се преобръща в крайпътна нива.

В резултат на инцидента са леко ранени водачът и пътничка на предна дясна седалка. Пострадалите са били откарани с екип на ЦСМП-Бяла в многопрофилната болница в Русе и след преглед са настанени за наблюдение. На водача е съставен акт по ЗДВП. Пробата му за алкохол е била отрицателна.

Около 17.30 часа в гр. Русе на ул. Димитър Басарбовски (под гредовия мост, посока бул. България) е станала катастрофа с два амтомобила. На място изпратените служители на Пътна полиция са изяснили, че водачът на лек автомобил «Мерцедес», Л.Л. на 36 г., при избиране скоростта си на движение не се е съобразил с радиуса на десен завой, както и с ширината на пътното платно, загубил е контрол над превозното средство, отклонил се е вляво, навлязъл е в лентата за насрещно движение и се е блъснал с насрещно движещ се лек автомобил «Мицубиши», управляван от 44-годишната М.Й.

При удара са пострадали водачите на двата автомобила - мъжът с контузия на ляво ходило, след преглед в болницата освободен за домашно лечение, а жената с контузна рана на главата, също освободена за домашно лечение. Пробите за алкохол на водачите са били отрицателни.

Според доклада на пътните полицаи причината за ПТП е несъобразена скорост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари