10 000 евро финансиране за дамите в агросектора

0
Дами имат шанс да спечелят 10 000 евро, за да развият свой бизнес с агрохрани
Дами имат шанс да спечелят 10 000 евро, за да развият свой бизнес с агрохрани

Дами имат шанс да спечелят 10 000 евро, за да развият свой бизнес с агрохрани

Десет мотивирани жени, които имат интерес в сектора на агрохраните, ще имат шанса да финансират своята бизнес идея, като се включат в тазгодишното издание на програмата "Участие на жени в производството на селскостопански храни"/Empowering Women in Agrifood 2024 - EWA), съобщиха от Областния информационен център - Варна, предаде БТА.

Тя се изпълнява от Европейския институт за иновации и технологии в храните - EIT Food, а Регионалната агенция за предприемачество и иновации - Варна /РАПИВ/ е съдействаща организация.

Целта на програмата EWA е да мотивира представители на ръководени от жени стартъпи в ранен етап на развитие и дами с бизнес идея в областта на селскостопанските продукти да засилят потенциала си, да получат необходимите знания, доверие и достъп до мрежи, за да започнат успешно устойчив бизнес и да го развият.

Участие в инициативата, която се провежда във Варна от РАПИВ, могат да вземат жени на възраст над 18 години, които живеят в България, имат бизнес идея или компания в областта на производството на агрохрани и/или съпътстващи дейности на територията на страната. При наличие на фирма, тя трябва да е до 3-годишна и да е получавала не повече от 60 000 евро частна или публична подкрепа до момента.

Десетте дами, участнички в програмата, в продължение на шест месеца ще имат възможност за менторство, обучения по специализирани тематики, включване в EWA Agrifood общност, участие в pitching събитие. Всяка от тях ще има шанса да впечатли журито и да спечели награда, за да финансира своята бизнес идея. За първо място тя е 10 000 евро, а за второ - 5000 евро. Всички одобрени участнички ще получат финансова подкрепа в размер на 1000 евро за покриване на разходи по включване в събитията.

Участието в програмата е на български език и е безплатно за одобрените дами. Крайният срок за кандидатстване е 24 май 2024 г. на следния линк: www.f6s.com/ewa-2024-bulgaria-blgaria/apply.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    русенец
    А награда за транссексуален чернокож мъж, бивша лесбийка има ли? Трябва да са почетени всичките 60 и кусур пола в селското стопанство! Боже, как ми липсва соца! Като си спомня, че два пъти съм бил с намалено поведение и веднъж гонен от ВУЗ , направо ми идва да застана на колене и да се извиня!:( Тая демокрация бетер лениновият болшевизъм!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари