Живея с денонощни болки от 14 години!

2
Десислав е обещаващ компютърен специалист, останал инвалид след тежка автомобилна катастрофа
Десислав е обещаващ компютърен специалист, останал инвалид след тежка автомобилна катастрофа

Млад мъж, пострадал тежко при автомобилна катастрофа, се нуждае от средства за операция.

Десислав Димов е обещаващ компютърен специалист, учи математика и информатика в Шуменски университет "Епископ Константин Преславски" и работи по специалността си - завеждащ компютърен кабинет в учебно заведение, когато един инцидент преобръща живота му.

На 28-и август 2002-а година Деско претърпява автомобилна катастрофа, вследствие на която получава тежка гръбначно-мозъчна травма и се обездвижва напълно от кръста надолу.

Следват 14 години, изпълнени с прегледи, операции и непрестанна борба за оцеляване. Миналата година започва изкривяване на стабилизацията и се установява, че Десислав има счупен прешлен. Това налага да се направи нова операция за стабилизиране на гръбначния стълб.

След клинично обсъждане всички светила в неврохирургията отказват, поради факта, че се касае не за обикновен медицински случай а за доста по-сложен казус, който е с риск за живота на момчето. Единствено професор Габровски в "Пирогов" е поел риск и подготвя най-добрия екип от медици на Пирогов.

"От изкривяването, което се е получило (около 90 градуса) аз живея с денонощни болки, но не това е най-трудното. Най- трудното е, че не разполагаме с нужната сума, а времето минава бързо и до следващата операция остава само седмица. Обръщайки се към хората, които не са запознати с това, какво изпитват хора като мен - искам да им кажа, че живота би бил по прекрасен, ако успея да направя тази операцията. По характер съм борбена личност, с цели и стремежи- доказателство за това са всичките тези 14 години, през които не губя вяра и правя всичко възможно живота да продължи", каза Десислав, който се свърза с Burgas24.bg с надеждата, че историята му ще трогне повече хора.

За операцията са нужни 14 300 лв., а семейството му разполага само с 12 000 лв. Месечните му разходи са изключително високи (над 1000 лв. всеки месец, най- вече заради ежедневните обезболяващи), а единственият му доход в момента е от пенсията, която получава- в размер на 212 лв. Ако не сте безразлични към историята на Деско.

Ето начините, по които може да му помогнете:

Дарителски сметки:

в BGN - BG85UNCR96605012029308
в USD - BG27UNCR96605112029301
в EUR - BG35UNCR96605412029302
SWIFT BIC код на Уникредит Булбанк UNCRBGSF


Сметките в Уникредит Булбанк са дарителски и се контролират от банката. За всеки изтеглени или платени 20 стотинки банката прави проверка и осъществява контрол.

"Като Ви благодаря предварително, оставам с надеждата, че с Вашата помощ отново ще мога да стигна до следващото стъпало в моя живот", завършва Десислав.

Източник: burgas24.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари