Живакът удря 18 градуса

0
На места в равнините и низините ще има и мъгла
На места в равнините и низините ще има и мъгла Снимка: ThinkStock/Getty Images

На места в равнините и низините ще има и мъгла. Ще бъде почти тихо. 

Минималните температури, в повечето райони, ще бъдат между минус 1 и 4 градуса, а максималните ще останат в широки граници - от 8 до 10 градуса в местата с по-трайна мъгла до 17- 18 градуса в по-високите части от страната, в София около 11 градуса.

Над Черноморието ще има разкъсана висока облачност, преди обяд на места по южното крайбрежие с намалена видимост. Ще духа слаб вятър, предимно от запад-югозапад. Максимални температури на въздуха: 14-15 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините също ще има разкъсана седна и висока облачност, без валеж. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15 градуса, на 2000 метра - около 10.

В петък ще се повишат сутрешните температури, дневните в Западна България слабо ще се понижат, а на изток, където ще духа слаб до умерен югозападен вятър, ще останат до 14-16 градуса. На отделни места в югозападните райони е възможно да превали слабо.

В събота облачността ще бъде предимно значителна, на отделни места, главно в западната половина от страната ще превали дъжд, над 1500 метра - сняг. Вятърът ще се запази югозападен, в Източна България умерен и силен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари