Жена си занесе дрехите за пране във ВиК - Добрич

3

Жена от Добрич реши да занесе чувал с дрехи за пране в местното ВиК, тъй като от два месеца в блока ѝ има проблем с водоподаването.

Синтия Недялкова живее на ж.к. “Дужба” 3, бл. 33 в Добрич. По нейни думи проблемът с водоподаването я мъчи вече два месеца, съобщава “Добрич Онлайн”.

Живея на осмия етаж. Налягането е много слабо. Водата не достига до горните етажи. Понякога това продължава с дни”, споделя тя.

Затова Синтия е решила да занесе чувал с дрехи за пране във ВиКДобрич и да потърси отговор на въпроса с водоподаването.

Звъняла съм и на главния инженер на ВиК в Добрич – Павел Павлов. Той ми казва спокойно още ден, два, три, пет. Изкарала съм два месеца в пълно спокойствие. Вчера Павел Павлов ми каза, че трябва да имаме вода, защото дейностите по водния цикъл вече са приключили. Аз попитах – нямаме вода, какво правим сега? Павел Павлов ми отговори, че може да предупреди и да отидат отново да проверят мястото. Това са думите на главния инженер. Ако отстраняването на проблема не зависеше от него, той трябваше да ми каже по телефона – не зависи от мен, отивай в Общината. В мазата водата тече нормално. Не мога постоянно да нося туби”, разказа Синтия Недялкова.

От водното дружество заявиха, че ще направят всичко възможно проблемът да бъде отстранен до 24 часа.

Синтия Недялкова е подала жалба във ВиК за съответния проблем.

Сега разбрах, че ако човек иска да подаде жалба, трябва да дойде и да го направи на място във ВиК, каза тя.

Във водното дружество присъстваше и друг гражданин, който също е решил да подаде своето оплакване за проблемите с водоподаването - Ценко Радев, който живее на ж.к. „Дружба“, бл. 21. “Проблемът е от началото на лятото. Постоянно липсва налягане в системата. Когато звъня на дежурния диспечер, той ми казва, че ще предупреди за проблема и това е. Събота и неделя също имахме проблем с водата, а тогава не се извършваха дейности по водния цикъл”, сподели той.

Проблемите с налягането не са проблеми, свързани с водния цикъл. Единствено и само при оператора може да се търси отговорност. Когато водата се спира, поради дейности с водния цикъл, се упоменава в сайта на Община град Добрич.

“Ако проблемът е свързан с налягането, сигналът автоматично е за ВиК, заявиха от звеното за управление на водния цикъл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари