Жълт код за силен вятър в 12 области в петък

0
Уикендът ще е по-топъл, но от вторник времето се обръща
Уикендът ще е по-топъл, но от вторник времето се обръща

Между 5 и 10 градуса ще е през уикенда

В петък сутринта температурите отново ще са ниски, до към минус 7 - минус 8 градуса. 

На места в Западна България ще има ниска облачност или мъгла, която ще се разсее до обяд. След това денят ще е слънчев с рехава облачност, а температурите ще тръгнат нагоре и ще са в интервала от 5 до 10 градуса, информира Нова телевизия.

Ще се усили вятърът - поривите в Дунавската равнина, а по-късно и в някои области на Южна България ще са до 60-70 километра в час.

Графика: НИМХ

В планините температурите слабо ще се повишат, но ще остане студено и ветровито. Особено силен вятър се очаква по Старопланинските склонове, а по-късно и в масивите на югозапад. Дневни температури ще са между минус 1 градус по високото, до към 3-4 градуса в ниското.

В събота ще е ветровито, с повече облаци сутринта и по-малко следобед. Слаб сняг е възможно да превали в Стара планина.

В неделя слънцето ще е по-щедро. И през двата почивни дни дневните температури ще се колебаят в интервала 5-10 градуса.

В първия ден на следващата седмица ще се затопли още малко и дневните температури ще са с 2-3 градуса по-високи. Още в понеделник следобед и вечерта обаче, с преминаване на студен атмосферен фронт вятърът ще се усили и ще започне захлаждане. Валежи от сняг се очакват във вторник, когато и температурите ще се понижат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари